fbpx

Zoznam TOP 25 NAJHORŠÍCH európskych kulinárskych zážitkov. Umiestnila sa aj obľúbená česko-slovenská polievka

Ilustračný obrázok. Zdroj: tasteatlas.com

7. Calskrove

Toto jedlo je vynálezom reštaurácie Tre Kronor zo švédskeho mesta Skellefteå. Pozostáva z calzone pizze, ktorá je plnená hamburgermi (spolu s chlebom, polevou a dresingom) a hranolkami.

Kaloricky nabité jedlo bolo pôvodne vynájdené pre ľudí, ktorí sa nevedeli rozhodnúť, či si dajú pizzu alebo hamburger po prebdenej noci.

 

8. Smalahove

Smalahove je tradičné nórske jedlo s ovčou hlavou ako hlavnou ingredienciou. Hlava sa najprv nechá 24 hodín namočiť vo vode. Po vytvorení nálevu (soľ, cukor, ľadok) sa hlávka nechá namočiť ešte 24 hodín a na záver sa uvarí.

 

Táto pochúťka sa zvyčajne pripravuje a jedáva v nedeľu pred Vianocami. Najčastejšie sa podáva s kombináciou rutabaga a zemiakov, bieleho korenia, muškátového orieška, masla a smotany. Smalahove pochádza z čias, keď bolo málo jedla, no dnes je to sviatočná špecialita.

 

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4 5
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie