Zarytú vegánku odradila propaganda a prešla na mäsitú stravu. Po mesiacoch ju šokoval výzor tela

Reklama
Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Victoria bola vychovaná na strave bohatej na mäso, ryžu, fazuľu a šaláty a na raňajky si často dopriala sušienky a pečivo.

Po tom, čo si v dvadsiatke kvôli vegánskej „propagande“ a túžbe schudnúť osvojila rastlinnú stravu, sa jej zdravotný stav zhoršil – lekári ju však ubezpečili, že jej nafukovanie a nedostatok energie sú normálne. Victoria sa priznala: „Dlho som jedla všetko, čo by zjedol normálny človek, neobmedzovala som sa. Potom som videla propagandu o rastlinnej strave a burgeri, ktorý je len vyrobený z rastlinného oleja, vody a plný chemikálií.“

„Kúpil som si ho, pretože som chcela schudnúť. Bola som blázon, muselo to byť mandľové mlieko alebo ovsené mlieko. Myslel som si, že ľudia, ktorí pijú surové mlieko, sú blázni. Kedysi som si myslela, že neznášam mliečne výrobky. Mala som veľa črevných problémov, ako je nadúvanie, cítila som sa tak unavená, mala som veľa zlého akné, skoro každý deň som mala bolesti kĺbov v čeľusti. Pri rozhovore s mnohými odborníkmi a lekármi som im povedala veci o mne a oni povedali ‚Toto je normálne‘. Ale nebolo to normálne a nemohla som sa tak cítiť každý deň.“

Odkedy prešla na mäsitú stravu, tvrdí, že jej dve jedlá denne na živočíšnej báze teraz odstránili všetky jej predchádzajúce zdravotné problémy a pripisuje ich cukru a „oxalátom“ – zlúčeninám nachádzajúcich sa v ovocí, orechoch a semenách. Okrem príležitostných čučoriedok pri „veľmi zriedkavých“ príležitostiach Victoria od februára nejedla ovocie ani zeleninu kvôli týmto oxalátom, o ktorých sa domnieva, že boli príčinou jej „zápalu“ celého tela.

Victoria dokonca priznala, že napriek online komentárom, ktoré jej naznačovali, že po výletoch na toalete musí kúpeľna „smrdieť“, jej toaleta nebola nikdy sviežejšia. Victoria povedala: „U mäsožravcov je všetko lepšie, vlasy, zuby, nechty. Teraz mám toľko energie, necítim sa nafúknutá. Moje akné zmizlo. Zelenina s vysokým množstvom oxalátov spôsobuje v našom tele veľa zápalov. Veľmi zriedkavo si dám pár čučoriedok, ale práve teraz sa naozaj veľmi snažím, aby som nič z toho nemala.“

„Nejem spracované potraviny, cukry, oleje zo semien, ani šťaveľany, ktoré vytvárajú zápaly. To je dôvod, prečo musíme každý deň vyprázdňovať črevá, pretože jeme toľko odpadu. Ľuďom neprekáža jesť šišky každý deň alebo vypiť svoje frappé latte, ktoré má 300 gramov cukru, ale majú problém s tým, že ja jem mäso.“ Jej videá nazbierali viac ako 20 000 lajkov a rada by primäla ostatných k životu plnému mäsa.

Victoria dodala: „Mäsožravec je rastúca komunita a ja sa chcem podeliť o svoj príbeh, aby som pomohla ostatným uvedomiť si príležitosť, ktorú môžu mať bez liekov a mať vďaka tomu kvalitný život. Nevyčítam ani [nenávistníkom], myslím si, že sú len dezinformovaní. Myslím si, že každý, kto sa zaujíma o diétu, by si mal urobiť svoj výskum a možno to urobiť pomalým obmedzovaním a zvyšovaním množstva mäsa a tuku.“

Národné zdravotnícke centrum (NHS) odporúča, že zatiaľ čo mäso obsahuje základné bielkoviny, vitamíny a minerály pre vašu stravu, konzumácia viac ako 90 g červeného alebo spracovaného mäsa by sa mala znížiť na 70 g denne, podľa odporúčania ministerstva zdravotníctva a sociálnej starostlivosti.

Podľa rady NHS si na nadmerné užívanie oxalátov musia dávať pozor len tí, ktorí majú obličkové kamene. Vzhľadom na to, že len 10 až 15 percent oxalátu v moči pochádza z toho, čo jeme, nie je potrebné úplne vynechať potraviny obsahujúce túto zlúčeninu. Namiesto toho sa odporúča vyvážená a rozumná konzumácia oxalátov.

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie