VIANOČNÉ pečivo z celého sveta. Upečte si cookies alebo norimberské perníčky

Reklama
Upečte si cookies alebo norimberské perníčky. Zdroj: Pixabay/majoman, Freepik/KamranAydinov

Bola by škoda zostať tento rok len pri lineckom a vanilkovom rožku, keď vám Apeninský polostrov ponúka podobné lákadlá.

A keď už budete v tom pečení, čo tak si pripraviť vlastné dlhé piškóty savoiardi na prípravu dokonalého talianskeho dezertu tiramisu?

Cannoli

Cannoli. Zdroj: Pexels/ANGELOXWU

30 PORCIÍ+−

Na cesto:

300 g hladkej múky

40 g práškového cukru

60 g masla

2 ks vajcia

1 štipka soli

10 g kakaa

3 lyžice dezertného vína marsala

olej na potretie trubičiek

bielok na potretie

olej na vyprážanie

50 g pistácií

100 g biele čokoládové polevy

Na náplň:

250 g mascarpone

60 g práškového cukru

400 ml 40% smotany na šľahanie

1 vrecko vanilkového cukru

Postup

  1. Preosiatu múku s cukrom spracujeme s maslom, vajcami, soľou, kakaom a vínom. Vzniknuté cesto necháme v chladničke asi 2 hodiny odležať. Potom ho rozvaľkáme na tenký plát a vykrájame z neho kolieska s priemerom 10 cm.
  2. Kovové trubičky potrieme olejom a natočíme na ne kolieska cesta, spoj zlepíme bielkom a pevne pritlačíme.
  3. V hrnci nahrejeme olej, v ktorom postupne usmažíme všetky trubičky. Necháme ich mierne vychladnúť na savom papieri a zložíme z trubičiek, potom ich necháme vychladnúť úplne.
  4. Pistácie nastrúhame najemno. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Konce trubičiek namočíme do čokolády a obalíme v nasekaných pistáciách.
  5. Mascarpone zmiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku a zmiešame s mascarpone Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou naplníme do trubičiek.

Ďalšie zaujímavé recepty zo sveta

Vydajte sa s nami za ďalšími sladkými sviatočnými pochúťkami, napríklad do Poľska, Španielska, Francúzska, Litvy alebo Nórska.

Sľubujeme vám, že to bude úžasná jazda, na ktorej si užijete vôňu korenia a vyhráte si s vykrajovačkami aj zdobičkou.

A ak nebudete mať sladkého stále dosť, pripravte si doma pravý turecký med.

Nórske stromčeky

16 PORCIÍ+−

200 g hladkej múky

80 g práškového cukru

1 vrecko vanilkového cukru

1 ks vajíčka

150 g masla

40 g pekanových orechov

Náplň:

100 g krupicového cukru

modrá potravinárska farba

100 g marhuľového džemu

Postup

  1. Múku preosejeme s práškovým cukrom na dosku. Pridáme vanilkový cukor, vajcia, na kúsky nakrájané maslo a jemne nastrúhané orechy. Suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme v chladničke hodinu odležať.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý 4 mm a vykrájame z neho kolieska troch veľkostí. (priemer 5, 4 a 3 cm). Rozložíme ich na plechy a pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C asi 15 minút. Po upečení necháme kolieska krátko vychladnúť na plechu a potom preložíme na kovovú mriežku.
  3. Cukor nasypeme do väčšej misy, pokvapkáme farbou (asi 5 kvapiek) a dôkladne premiešame, aby sa zafarbil. Zafarbený cukor nasypeme v tenkej vrstve na papier a necháme vyschnúť.
1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie