Udržte reďkovky jasne ružové a chrumkavé o týždeň dlhšie. Použite TÚTO dvojkrokovú metódu skladovania

Reďkovka.
Reďkovka. Zdroj: Unsplash/ Jo Lanta, Pixabay/Einladung_zum_Essen
Reklama

Či už ich pestujete sami, alebo kupujete v obchode, správne skladovanie reďkoviek zabezpečí, že z týchto pikantných zelenín získate maximum.

Reďkovky sú skvelým občerstvením. Sú bohaté na draslík a vitamín C, čo znamená, že môžu pomôcť pri regulovaní hladiny cukru v krvi, čo je výhodné najmä pre ľudí s diabetom. Okrem toho sú chutné, najmä keď sú namáčané v masle a posypané soľou. Keď sa zasadia, môžu byť pripravené na konzumáciu už za štyri týždne, čo ich robí skvelým prírastkom do každej záhrady.

Šalátové reďkovky sú najobľúbenejšie, známe svojou chrumkavou textúrou a pikantnou chuťou. Na druhej strane, zimné reďkovky, ktoré sa dajú zasadiť na konci leta, majú jemnejšiu chuť a sú výborné do varených jedál, ako sú napríklad polievky. Bez ohľadu na odrodu však všetky reďkovky majú spoločnú vlastnosť – ak sú nesprávne skladované, zmäknú a scvrknú sa.

Zdroj: Unsplash/Gabrielle Hensch

Či už reďkovky pestujete sami, alebo ich kupujete v obchode, uchovávanie čerstvosti môže byť výzvou.

Často sa stáva, že keď ich necháte v chladničke príliš dlho, reďkovky sa stanú vodnaté a bez chuti. Avšak, ak viete, ako ich správne skladovať, môžete im predĺžiť čerstvosť. Sarah Brekke, manažérka Test Kitchen značky Better Homes & Gardens, zdieľa svoje tipy na uchovávanie koreňovej zeleniny čerstvej dlhšie pomocou niekoľkých jednoduchých riešení.

Umyte reďkovky vlhkou utierkou

Ak chcete získať maximum z vašich reďkoviek, umyte ich vlhkou papierovou utierkou a odstráňte nečistoty. Potom orežte zelené listy a stonky a zabaľte reďkovky do čistej, mierne vlhkej papierovej utierky. Následne ich uložte do uzatvárateľného vrecka a uložte do chladničky, kde ich môžete použiť do piatich až siedmich dní.

Zdroj: Unsplash/ Louis Hansel

Umytie reďkoviek a ich zabalenie do papiera, namiesto skladovania v plastových obaloch, zabezpečí, že nadbytočná vlhkosť sa nedostane k reďkovkám a nespôsobí ich znehodnotenie. Na rezanie reďkoviek si počkajte až pri ich použití.

Ak chcete reďkovky uchovať ešte dlhšie čerstvé, Sarah odporúča uložiť ich do pohára naplneného vodou. Akýkoľvek spôsob, ktorý si vyberiete, zaručí, že si na reďkovkách pochutnáte ešte dlhší čas.

Skvelým spôsobom, ako vyťažiť z reďkoviek maximum, je ich nakladanie, hovorí Sarah. Nižšie nájdete jej návod na rýchle nakladanie reďkoviek doma, ktoré vydržia až štyri týždne.

Návod na nakladanie reďkoviek doma:

  1. Utrite reďkovky vlhkou papierovou utierkou, aby ste odstránili nečistoty.
  2. Orežte zelené listy a stonky.
  3. Nakrájajte reďkovky na plátky alebo štvrtiny.
  4. Rozdeľte reďkovky do dvoch čistých pohárov na konzervy.
  5. Na nakladanie zohrejte jeden pohár bieleho alebo jablčného octu, jeden pohár vody, lyžicu cukru a dve čajové lyžičky soli v hrnci. Miešajte, až sa cukor a soľ rozpustia, a potom nalejte zmes na reďkovky.
  6. Do pohárov pridajte obľúbené koreniny, ako sú kôprové semienka, rascu, čierne korenie, horčicové semienka alebo drvené červené korenie.
  7. Nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu, pred pridaním viečok a uložením do chladničky.
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na[javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark (VIDEO)
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti