Týchto 11 potravín NIKDY nedávajte do mrazničky: Po rozmrazení vás čaká nepríjemné prekvapenie

potraviny ktore nepatria do mraznicky
zdroj: pixabay/juliopablo, Mouse23
Reklama

Vyprážané jedlá prídu o chrumkavosť

Smažené jedlá, ako sú hranolky či rezne, po zmrazení a následnom rozmrazení strácajú svoju chrumkavú textúru. Z obľúbeného vyprážaného kurčaťa sa môže stať vlhký a gumený kus mäsa bez pôvodnej chuti.

Vajcia môžu v mrazničke vybuchnúť

Celé vajcia v škrupine do mrazničky nepatria. Tekutina vo vnútri pri zamrznutí zväčší svoj objem, čo môže viesť k prasknutiu škrupiny a doslova „vajcovej bombe“ vo vašej mrazničke.

Ovocie a zelenina s vysokým obsahom vody

Zeler, uhorka či paradajky po rozmrazení stratí svoju pevnosť. Premení sa na mazľavú štruktúru, ktorá je nevhodná pre čerstvé použitie.

Mrvenička a torty s vaječným snehom

Mrvenička sa po rozmrazení stáva vlhkou a mäkkou. Rovnako dopadne aj torta s penou z vaječných bielkov – pena spľasne a pustí vodu, čím sa koláč úplne znehodnotí.

Zemiaky a syr menia štruktúru

Zemiaky po zamrazení menia štruktúru na špongiu, pretože v nich vznikajú ľadové kryštály. Najlepšie je skladovať ich v tmavej, suchej a chladnej miestnosti. Rovnako trpia aj syry – tvrdé sa po rozmrazení drobia, mäkké sa rozpadávajú v dôsledku kryštalizácie vody.

Záver: Nie všetko treba zachraňovať mrazničkou

Hoci sa mrazenie zdá ako výhodný spôsob, ako potraviny uchovať dlhšie, nie je to univerzálne riešenie. Niektoré potraviny po rozmrazení nielenže strácajú kvalitu, ale môžu sa stať aj nechutnými. Preto je dôležité vedieť, čo do mrazničky patrí – a čo určite nie.

1 2
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti