fbpx

Testovali sme obľúbenú mozzarellu. Víťaz nás absolútne šokoval, pochoval favorita Slovákov

Mozzarellu si mnohí z nás vychutnávajú najmä na pizze či v obľúbenom šaláte. Zdroj: Peter Wetzler

Aj tento mesiac vám prinášame recenziu výrobku, ktorý kúpite v každých potravinách. Ide o syr, ktorý pôvodne pochádza z Talianska, ale dnes sa už vyrába takmer všade. Tradične sa predáva v mierne slanom náleve a má guľovitý tvar. Už ste asi správne odhadili, že ide o mozzarellu. 

Mozzarella je mäkký syr vyrobený z  pasterizovaného kravského mlieka. Je obľúbený najmä na pizzu či v kombinácii so zeleninou do šalátu. Často sa konzumuje s plátkami paradajky, olivovým olejom a čerstvou bazalkou. Syr má bielu farbu a je nezrejúci. Najmä v Taliansku je rozšírená aj verzia z byvolieho mlieka, mozzarella di buffala. Oproti prvému typu je ešte vláčnejšia a mäkšia.

Taliansko je krajina, ktorá je okrem iného preslávená aj syrmi, a v potravinách to naozaj vidieť. Regály so syrmi sú rozsiahle a ponúkajú stovky druhov. Aj samotná časť s mozzarellou je veľmi široká a predáva sa v rôznych veľkostiach a v rôznych baleniach. Vždy je však v mierne slanom náleve.

Zdroj: Peter Wetzler

Mozzarella sa vyrába zo syreniny, čo je v podstate základ pre každý syr. Tá sa následne miesi v horúcej vode, až kým sa z nej nevytvorí jemná a hladká masa. Táto hmota sa následne vkladá do foriem, tvaruje a balí.

Ako testovanie dopadlo?

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie