Máte problém udržať si stabilnú váhu a stále niečo „chrúmete“ ? Tieto potraviny sú zázrakom a vedia byť nápomocné i pri udržiavaní optimálnej telesnej hmotnosti.
Mandle
Ako informuje portál eva.pluska.sk, už malá hrsť mandlí môže pomôcť zahnať hlad. Okrem toho mandle obsahujú veľa antioxidantov, vítamín E a horčík. Konzumáciou sa zvýši pocit nasýtenosti a pomáhajú s riadením telesnej hmotnosti.
Káva
Kofeín vo všeobecnosti pomáha zrýchliť metabolizmus a tým potláča chuť do jedla. Kávu však musíte piť bez cukru, mlieka či smotany.
Zázvor
Zázvor má priaznivé účinky na trávenie. Okrem toho energizuje telo a zlepšuje trávenie.
Avokádo
Toto ovocie obsahuje množstvo mononenasýtených tukov, ktoré pomáhajú srdcu. Rovnako potláčajú i chuť do jedla. Tuky, ktoré obsahuje, vysielajú do mozgu signály hovoriace, kedy je človek nasýtený.
Kajanské korenie
Nedávny výskum odhalil, že už polovica lyžičky môže zvýšiť metabolizmus a spôsobiť, že vaše telo spáli ďalších desať kalórií navyše. Stačí ho jesť dvakrát denne počas jedného mesiaca a zbavíte sa dvoch kilogramov navyše aj bez diéty.
Jablká
Jablká pomáhajú potlačiť chuť do jedla. Obsahujú rozpustnú vlákninu a pektín, ktoré navodzujú pocit nasýtenia.
Vajíčka
Výskumy ukazujú, že jedno až dve vajíčka na raňajky stačia k tomu, aby ste boli zasýtení.
Sladké zemiaky
Tieto zemiaky obsahujú špeciálny druh škrobu, ktorý odoláva tráviacim enzýmom, preto zostávajú v žalúdku dlhšie a zasýtia dlhšiu dobu. Taktiež obsahujú aj vitamíny A a C.
Zeleninová polievka
Teplá polievka na spôsob vývaru vie okamžite zbaviť hladu a okrem toho obsahuje minimum kalórií.
Horká čokoláda
Stačí jeden až dva kúsky takejto čokolády. Odporúča sa zvoliť čokoládu, ktorá má najmenej 70 percent kakaa. Táto horkosť znižuje chuť do jedla a kyselina sterová v horkej čokoláde spomaľuje trávenia a tak sa cítite sýtejší.
Tofu
Ide o rastlinný zdroj bielkovín, ktorý obsahuje isoflavón genistein. Ten potláča chuť do jedla.
Zelený čaj
Tento typ čaju pomáha zastaviť neustále maškrtenie. Obsahuje katechíny, ktoré zabraňujú pohybu glukózy do tukových buniek, čo spomaľuje nárast hladiny cukru v krvi a zabraňuje následnému ukladaniu tukov.
Škorica
Aj škorica pomáha znižovať hladinu cukru v krvi. Môžete si ju pridať do ovsenej kaše alebo ňou posypať ovocie.