Jablková buchta s polevou
Príprava jedného plechu bude trvať približne 75 minút.
- 3 veľké jablká
- 4 vajcia
- 1/2 hrnčeka krupicového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1,75 hrnčeka hrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- tuk a hrubá múka na plech
- 1 pohár (400 g) višňového lekvára
- 200 g horkej čokolády
Rúru predhrejte na 180 °C. Jablká olúpte a odstráňte jadrovník. Polovicu jabĺk nastrúhajte nahrubo, druhú polovicu nakrájajte na malé kocky. Vajcia o izbovej teplote vyšľahajte s cukrom a postupne pridávajte olej. Múku preosejte s kakaom a práškom do pečiva, potom ju vmiešajte do vyšľahanej vaječnej zmesi. Pridajte jablká a cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy. Pečte približne 30 minút. Po vychladnutí koláč bohato potrite marmeládou a rozpustenou čokoládou.
Jogurtové muffiny
Príprava 12 kusov muffinov bude trvať približne 35 minút.
Ingrediencie:
- 1 téglik bieleho jogurtu
- 1/4 pohára oleja
- 1 vajce
- 1 lyžica rumu
- 1 pohár krupicového cukru
- 2 pohár polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- kôra zo 1/4 bio pomaranča
- hrsť hrozienok
- hrsť nasekaných mandlí
Jogurt skombinujte s ostatnými ingredienciami a pridajte hrozienka spolu s väčšinou mandlí. Cestom naplňte formičky na muffiny, ktoré ste vyložili košíčkami. Vrch posypte mandľami a pečte približne 25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.