Rozmýšľate, čo budete piecť počas víkendu? Vyskúšajte TIETO JEDNODUCHÉ HRNČEKOVÉ RECEPTY, ktoré zvládne každý

Reklama
Ilustračné foto/Zdroj: pixabay.com/webvilla,Hans

Jablková buchta s polevou

Príprava jedného plechu bude trvať približne 75 minút.

  • 3 veľké jablká
  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1,75 hrnčeka hrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • tuk a hrubá múka na plech
  • 1 pohár (400 g) višňového lekvára
  • 200 g horkej čokolády

Rúru predhrejte na 180 °C. Jablká olúpte a odstráňte jadrovník. Polovicu jabĺk nastrúhajte nahrubo, druhú polovicu nakrájajte na malé kocky. Vajcia o izbovej teplote vyšľahajte s cukrom a postupne pridávajte olej. Múku preosejte s kakaom a práškom do pečiva, potom ju vmiešajte do vyšľahanej vaječnej zmesi. Pridajte jablká a cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy. Pečte približne 30 minút. Po vychladnutí koláč bohato potrite marmeládou a rozpustenou čokoládou.

Jogurtové muffiny

Príprava 12 kusov muffinov bude trvať približne 35 minút.

Ingrediencie:

  • 1 téglik bieleho jogurtu
  • 1/4 pohára oleja
  • 1 vajce
  • 1 lyžica rumu
  • 1 pohár krupicového cukru
  • 2 pohár polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kôra zo 1/4 bio pomaranča
  • hrsť hrozienok
  • hrsť nasekaných mandlí

Jogurt skombinujte s ostatnými ingredienciami a pridajte hrozienka spolu s väčšinou mandlí. Cestom naplňte formičky na muffiny, ktoré ste vyložili košíčkami. Vrch posypte mandľami a pečte približne 25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na[javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie