ROZHOVOR: Keď sa telo pokazí, nedá sa vymeniť ako auto. Strava je naše palivo, treba do nej investovať, odporúča odborníčka na zdravú stravu

Reklama
Za protizápalovým jedálničkom nehľadaj žiadne komplikácie, je pestrý a jednoduchý. Zdroj: Archív VM
V článku na istream.sk sa dočítate:
  • Ako vyzerá protizápalové jedlo?
  • Čo si dokážeme dopestovať aj na kuchynskej linke?
  • Ktorá tepelná úprava jedla je najzdravšia?
  • Po ktorých potravinách nám rýchlo vytrávi?
  • Prečo sú ultraspracované potraviny postrachom čriev?

Grilovaný baklažán s opečeným cícerom a fermentovanou omáčkou yumchi

Ingrediencie:

  • rastlinný olej,
  • obľúbená koreniaca zmes,
  • baklažány podľa počtu stravníkov,
  • varený cícer,
  • obľúbená čerstvá zelenina (šalát, rukola, uhorka, reďkovka),
  • citrónová šťava na dochutenie,
  • omáčka yumchi od Beavia,
  • príloha semienkové pečivo.

Postup:

Baklažán nakrájame pozdĺžne na šestiny. Potrieme ich olejom a bez ochucovania opečieme na grilovacej panvici. Varený cícer spolu s trochou oleja a koreniacou zmesou opečieme na panvici. Servírujeme s čerstvým šalátom, zeleninou, ochutíme šťavou z citróna a podávame s pikantnou fermentovanou omáčkou yumchi a pečivom.

Grilovaný baklažán s opečeným cícerom a fermentovanou omáčkou yumchi. Zdroj: Archív VM
1 2 3 4 5
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie