fbpx

ROZHOVOR: Patrik pôsobil v michelinských reštauráciách, dnes varí v Tatrách. „V kuchyni neznesiem lenivosť a klamstvá,“ hovorí

Šéfkuchár Patrik Pokrývka sa učil od tých najlepších v michelinských reštauráciách a svoje špičkové kulinárske umenie predvádza priamo pod Tatrami. Zdroj: Archív PP
V článku na istream.sk sa dočítate:
  • Ako sa dostal do jednej z najlepších svetových reštaurácií?
  • Ako si v michelinskej reštaurácii poradili s hejterom?
  • Čo má na starosti šéfkuchár v michelinskej reštaurácii?
  • Ktoré jedlá Patrik pripravuje najčastejšie?
  • Čo je základom rakúsko-uhorskej kuchyne?

Pri zostavovaní jedál dbáme na sezónnosť, preto máme každé 4 mesiace zmenu jedálneho lístka. V letných mesiacoch používame prevažne ovocie a zeleninu z našej agrofarmy vo Farnej, čo robí z nášho hotela oproti konkurencii exemplár. A celkovo mi dáva väčší zmysel pripravovať napríklad čerstvé sladkovodné ryby z lokálneho rybníka ako cez pol sveta dovezené lososy.

A ktoré jedlá sú v Hoteli Lomnica najobľúbenejšie?

U nás v hoteli je veľmi obľúbený údený úhor s kalerábom a chrenovou omáčkou ako predjedlo a taktiež si hostia chvália králičí chrbát. Samozrejme, ak sa bavíme o úplnom bestselleri, tak to je jednoznačne steak z hovädzej sviečkovice v kombinácii s cibuľovým pyré, hlivou kráľovskou a zemiakmi pečenými v sene. Zemiaky pečené na sene chytia jemnú zaúdenú vôňu a orieškovú chuť, sú omnoho zaujímavejšie a chutnejšie oproti klasickým zemiakom pečenými v rúre.

Údený úhor s kalerábom a chrenovou omáčkou. Zdroj: Archív PP
1 2 3 4
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie