Pri zostavovaní jedál dbáme na sezónnosť, preto máme každé 4 mesiace zmenu jedálneho lístka. V letných mesiacoch používame prevažne ovocie a zeleninu z našej agrofarmy vo Farnej, čo robí z nášho hotela oproti konkurencii exemplár. A celkovo mi dáva väčší zmysel pripravovať napríklad čerstvé sladkovodné ryby z lokálneho rybníka ako cez pol sveta dovezené lososy.
A ktoré jedlá sú v Hoteli Lomnica najobľúbenejšie?
U nás v hoteli je veľmi obľúbený údený úhor s kalerábom a chrenovou omáčkou ako predjedlo a taktiež si hostia chvália králičí chrbát. Samozrejme, ak sa bavíme o úplnom bestselleri, tak to je jednoznačne steak z hovädzej sviečkovice v kombinácii s cibuľovým pyré, hlivou kráľovskou a zemiakmi pečenými v sene. Zemiaky pečené na sene chytia jemnú zaúdenú vôňu a orieškovú chuť, sú omnoho zaujímavejšie a chutnejšie oproti klasickým zemiakom pečenými v rúre.