Horká čokoláda
Horká čokoláda sa spája so zníženým rizikom infarktu, mŕtvice a cukrovky, pretože je plná polyfenolov a flavonoidov bohatých na antioxidanty.
Tmavá čokoláda sa spája aj so zdravím mozgu. Niektoré štúdie ukázali, že môže zvýšiť neuroplasticitu, schopnosť mozgu vytvárať nové synaptické spojenia pre lepšiu pamäť, poznávanie a náladu. Lekárka odporúča tmavú čokoládu s obsahom kakaa 75% alebo viac.
Strukoviny
Strukoviny ako šošovica, hrach, cícer a arašidy sú zdrojom rastlinných bielkovín a vlákniny. Môžu stabilizovať hladinu cukru v krvi a znižovať hladinu cholesterolu a môžu vám pomôcť udržať pravidelnosť a znížiť riziko rakoviny hrubého čreva.
Paradajky
Paradajky obsahujú lykopén, antioxidant dôležitý pre prevenciu kardiovaskulárnych ochorení. Majú tiež vysoký obsah vitamínu C, ktorý je dôležitý pre imunitu a hojenie rán.