Recept na dlhovekosť: Je dôležité nasýtiť sa potravinami v ich prirodzenom stave

Reklama
Ilustračná fotografia (Zdroj: Pexels)

Horká čokoláda

Horká čokoláda sa spája so zníženým rizikom infarktu, mŕtvice a cukrovky, pretože je plná polyfenolov a flavonoidov bohatých na antioxidanty.

Horúca čokoláda. Zdroj: Pexels

Tmavá čokoláda sa spája aj so zdravím mozgu. Niektoré štúdie ukázali, že môže zvýšiť neuroplasticitu, schopnosť mozgu vytvárať nové synaptické spojenia pre lepšiu pamäť, poznávanie a náladu. Lekárka odporúča tmavú čokoládu s obsahom kakaa 75% alebo viac.

Strukoviny

Strukoviny ako šošovica, hrach, cícer a arašidy sú zdrojom rastlinných bielkovín a vlákniny. Môžu stabilizovať hladinu cukru v krvi a znižovať hladinu cholesterolu a môžu vám pomôcť udržať pravidelnosť a znížiť riziko rakoviny hrubého čreva.

Paradajky

Paradajky obsahujú lykopén, antioxidant dôležitý pre prevenciu kardiovaskulárnych ochorení. Majú tiež vysoký obsah vitamínu C, ktorý je dôležitý pre imunitu a hojenie rán.

 

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie