Na pohľad pôsobia takmer obyčajne. Ako z lepšieho lokálneho stánku a dezerty len o odtieň nablýskanejšie. Špičkové ingrediencie, imidž a dotyk svetového šéfkuchára ich však vyhnal k absolútnym cenovým stropom.
Používajú a kombinujú najvzácnejšie suroviny a postupy a gurmáni sú za ne ochotní platiť tisíce dolárov. Považujú ich poklad. Predstavme si najdrahšie jedlá sveta.
Najdrahšie jedlo
Grand Velas Tacos – 25 000 $ (23 890 €)
Toto luxusné taco sa podáva v rezorte Grand Velas v Mexiku. Od svojej pôvodnej verzie sa však poriadne vzdialilo, keďže „zhltlo“ najcennejšie ingrediencie z rôznych kútov sveta. Obsahuje kaviár beluga, hovädzie Kobe, čierne hľuzovky a omáčku z exkluzívneho koňaku Louis XIII.
Najdrahší dezert
(a pokrm vôbec)
Chocolate Pudding – 35,000 $ (33 446 €)
Áno, (ne)obyčajný čokoládový puding patrí medzi najdrahšie dezerty na svete! Bol namiešaný šéfkuchárom Marcom Guilbertom v Lindeth Howe Country House v Anglicku.
Obsahuje najkvalitnejšiu belgickú čokoládu, jedlé zlato, diamanty a oodáva sa s drahým koňakom a kaviárom.
Najdrahšia pizza
Louis XIII Pizza – 12 000 $ (11 467 €)
Šéfkuchár Renato Viola vytvoril v Taliansku pizzu s ingredienciami ako kaviár Oscietra, homár, mozzarella di bufala a ružová soľ z Austrálie.
(Ďalšia strana)