Princezná Kate má obľúbené jedlo, ktoré je prekvapivo lacné a lahodné. Uvar si ho aj ty podľa receptu

Reklama
Kate Middleton a jej obľúbené jedlo. Zdroj: FB/The Royal Family

Princezná Kate a princ William sú veľkými fanúšikmi indickej kuchyne a medzi ich favoritmi patria jednoduché kuracie karí, ako prezradili počas návštevy indickej reštaurácie v Birminghame.

Princezná z Walesu veľmi rada varí toto jedlo pre svoju rodinu, aj keď obľuba výrazného korenia sa u členov rodiny trochu líši. Zatiaľ čo Kate má rada pikantné a veľmi výrazné chute, William dáva prednosť jemnejším a krémovejším podobám karí.

Princ a princezná z Walesu tiež prezradili, že tajne skúšajú množstvo karí podnikov po celej krajine.

Na otázku, či ich deti, princ George, princezná Charlotte a princ Louis, majú radi indické jedlo, Kate odpovedala: „Rozhodne, milujú ho,“ aj keď Georgeovo obľúbené jedlo je v skutočnosti populárny taliansky pokrm – spaghetti carbonara.

Web Food52 venovaný jedlu a receptom zdieľal dostupný, zdravý a chutný recept na krémové kuracie karí.

Zmes korenia je veľmi komplexná a dodáva jedlu tú správnu chuť aj vôňu, kokosové mlieko zase pridá jemnosť a bohatú štruktúru omáčke.

4 PORCIE / PRÍPRAVA: DO 30 MINÚT

Ingrediencie:

  • 2 lyžice repkového alebo rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká žltá cibuľa
  • 2 ½ lyžičky kari korenia
  • 2 lyžičky mletej rímskej rasce
  • ¼ lyžičky drvených chilli vločiek
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 kg kuracích pŕs bez kosti, nakrájaných na 2cm kúsky
  • 1 ½ lyžičky paradajkového pretlaku
  • 1 hrnček kokosového mlieka
  • 2 lyžičky soli
  • 1 hrnček horúcej vody (v prípade potreby)

Postup:

  1. Vo woku alebo veľkej vysokej panvici rozohrejte olej na stredne vysokej teplote. Pridajte cibuľu nakrájanú na kocky a restujte ju šesť až osem minút alebo kým nespriehľadní. Pridajte najemno nasekaný cesnak a restujte ďalšiu jednu až dve minúty.
  2. Vmiešajte rímsku rascu, kurkumu, jednu lyžičku karí, čili vločky a jednu lyžičku soli – varte jednu minútu. Pridajte paradajkový pretlak. Premiešajte.
  3. V zipsovom vrecku obaľte kúsky kurčaťa vo zvyšnom kari korenia, osoľte a okoreňte. Pridajte do panvice a restujte asi päť až šesť minút, kým nebude mäso zvonku zlatisto hnedé.
  4. Do panvice nalejte kokosové mlieko. Duste nezakryté za občasného miešania sedem minút alebo pokiaľ nie je kura uvarené. Pokiaľ je tekutiny málo, pretože sa vyvarila, pridajte horúcu vodu.
  5. Podávajte horúce s bielou ryžou, prípadne s čerstvým koriandrom a skrojkom limety.

 

 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie