Svetoznámy magazín navštívil slovenské tradičné reštaurácie. Následne ich hodnotil a zostavili zoznam reštaurácií, v ktorých si môžete vychutnať naozajstné slovenské špeciality.
Portál TasteAtlas zostavil rebríček podnikov na základe najlepšie hodnotenia. Tento zoznam sa skladá z obľúbených reštaurácii, kde ponúkajú rôzne druhy pochúťok, na ktoré Slováci nedajú dopustiť.
Na stránkach magazínu nájdete odporúčané reštaurácie spolu s obľúbenými špecialitami, ktoré zaujali odborníkov. Zoznam obsahuje aj hodnotenia založené na recenziách používateľov Google.
Najlepšie hodnotené reštaurácie na Slovensku:
Reštaurácie s najvyšším hodnotením dosiahli 4,7 bodu, naopak s najnižším, ale stále dobrým 4,2.
Hodnotenie 4,2
V Bratislave sú dve reštaurácie s hodnotením 4,2. Prvou je Slovak Pub, známy svojimi haluškami a pirohami. Druhou je Pulitzer, kde taktiež nájdete skvelé halušky.
V Oščadnici sa na zozname nachádza Motel Duo, ktorý má hodnotenie 4,0 a je známy svojimi zemiakovými plackami. Poslednou reštauráciou na zozname je Café Mayer v Bratislave s hodnotením 3,4, kde by ste mali vyskúšať bratislavský rožok.
Hodnotenie 4,3 a 4,4
Hodnotenie 4,3 získal bratislavský Klepáč, ktorý odporúča lokše, a to isté platí aj o popradskej Hodovni, kde si môžete pochutnať na miestnych strapačkách.
Kritici do svojho zoznamu zahrnuli aj reštaurácie ako Zylinder v Bratislave, ktorý získal hodnotenie 4,4. Odporúčajú tu bryndzové halušky. Rovnaké skóre má aj Salaš Zbojská – Zbojnícky dvor v Pohronskej Polhore, kde nájdete rovnakú špecialitu.
Hodnotenie 4,5
Hodnotenie 4,5 z piatich bodov získali dve ďalšie reštaurácie. Prvou je biofarma Príroda v Stupave, kde odborníci odporúčajú bryndzové halušky a strapačky. Druhou je Koliba Starý Smokovec vo Vysokých Tatrách, kde by ste mali určite ochutnať kapustnicu a opäť strapačky.
Hodnotenie 4,6
Tri ďalšie reštaurácie sa nachádzajú len tesne za týmto hodnotením. V srdci Slovenska sa nachádza Koliba o Svätého Krištofa pri Banskej Bystrici, kde sú veľmi populárne bryndzové halušky. Silné odporúčanie získal aj Salaš u Franka v Starej Ľubovni, ktorý ponúka výborné halušky. V Sýpke u Ludvíka v Alexandrovom dvore zase odporúčajú ochutnať parené buchty.
Hodnotenie 4,7
Na prvom mieste kritici uvádzajú Chatu pri Zelenom plese, drevenicu vo Vysokých Tatrách, kde odporúčajú vyskúšať parené buchty. Nasleduje Gurmánsky Grob v Slovenskom Grobe, kde by ste mali ochutnať predovšetkým lokše. Vrátime-li sa do Vysokých Tatier, narazíme na Kolibu Kamzík, kde sa oplatí vyskúšať bryndzové halušky a kapustnicu. Štvrtou reštauráciou je Vínotéka u františkánov v Skalici, kde by ste nemali premeškať skalický trdelník. Piata reštaurácia s týmto hodnotením je U Hromadov v Rajeckej Lesnej, známa svojimi vynikajúcimi zemiakovými plackami.
Portál Taste Atlas nedávno zverejnil aj rebríček najlepších slovenských špecialít, pričom víťaz prekvapil mnohých.