Prestížny svetový magazín ohodnotil tradičné slovenské reštaurácie. TÝCHTO 18 vybral za najlepšie

Reklama
Ilustračná fotografia. Zdroj: FOTO TASR/Milan Kapusta, FOTO TASR/Daniel Stehlík

Svetoznámy magazín navštívil slovenské tradičné reštaurácie. Následne ich hodnotil a zostavili zoznam reštaurácií, v ktorých si môžete vychutnať naozajstné slovenské špeciality.

Portál TasteAtlas zostavil rebríček podnikov na základe najlepšie hodnotenia. Tento zoznam sa skladá z obľúbených reštaurácii, kde ponúkajú rôzne druhy pochúťok, na ktoré Slováci nedajú dopustiť.

Na stránkach magazínu nájdete odporúčané reštaurácie spolu s obľúbenými špecialitami, ktoré zaujali odborníkov. Zoznam obsahuje aj hodnotenia založené na recenziách používateľov Google.

Najlepšie hodnotené reštaurácie na Slovensku:

Reštaurácie s najvyšším hodnotením dosiahli 4,7 bodu, naopak s najnižším, ale stále dobrým 4,2.

Hodnotenie 4,2

V Bratislave sú dve reštaurácie s hodnotením 4,2. Prvou je Slovak Pub, známy svojimi haluškami a pirohami. Druhou je Pulitzer, kde taktiež nájdete skvelé halušky.

V Oščadnici sa na zozname nachádza Motel Duo, ktorý má hodnotenie 4,0 a je známy svojimi zemiakovými plackami. Poslednou reštauráciou na zozname je Café Mayer v Bratislave s hodnotením 3,4, kde by ste mali vyskúšať bratislavský rožok.

Hodnotenie 4,3 a 4,4

Hodnotenie 4,3 získal bratislavský Klepáč, ktorý odporúča lokše, a to isté platí aj o popradskej Hodovni, kde si môžete pochutnať na miestnych strapačkách.

Kritici do svojho zoznamu zahrnuli aj reštaurácie ako Zylinder v Bratislave, ktorý získal hodnotenie 4,4. Odporúčajú tu bryndzové halušky. Rovnaké skóre má aj Salaš Zbojská – Zbojnícky dvor v Pohronskej Polhore, kde nájdete rovnakú špecialitu.

Hodnotenie 4,5

Hodnotenie 4,5 z piatich bodov získali dve ďalšie reštaurácie. Prvou je biofarma Príroda v Stupave, kde odborníci odporúčajú bryndzové halušky a strapačky. Druhou je Koliba Starý Smokovec vo Vysokých Tatrách, kde by ste mali určite ochutnať kapustnicu a opäť strapačky.

Hodnotenie 4,6

Tri ďalšie reštaurácie sa nachádzajú len tesne za týmto hodnotením. V srdci Slovenska sa nachádza Koliba o Svätého Krištofa pri Banskej Bystrici, kde sú veľmi populárne bryndzové halušky. Silné odporúčanie získal aj Salaš u Franka v Starej Ľubovni, ktorý ponúka výborné halušky. V Sýpke u Ludvíka v Alexandrovom dvore zase odporúčajú ochutnať parené buchty.

Hodnotenie 4,7

Na prvom mieste kritici uvádzajú Chatu pri Zelenom plese, drevenicu vo Vysokých Tatrách, kde odporúčajú vyskúšať parené buchty. Nasleduje Gurmánsky Grob v Slovenskom Grobe, kde by ste mali ochutnať predovšetkým lokše. Vrátime-li sa do Vysokých Tatier, narazíme na Kolibu Kamzík, kde sa oplatí vyskúšať bryndzové halušky a kapustnicu. Štvrtou reštauráciou je Vínotéka u františkánov v Skalici, kde by ste nemali premeškať skalický trdelník. Piata reštaurácia s týmto hodnotením je U Hromadov v Rajeckej Lesnej, známa svojimi vynikajúcimi zemiakovými plackami.

Portál Taste Atlas nedávno zverejnil aj rebríček najlepších slovenských špecialít, pričom víťaz prekvapil mnohých.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie