Prečo sa vám ovocie a zelenina kazia rýchlejšie, než ich stihnete zjesť? TOTO je dôvod

Reklama
Zdroj: Unsplash/Deniz Altindas, Annie Spratt

Produkciu etylénu môžete spomaliť tým, že ovocie a zeleninu uložíte na chladnejšie miesto. Nie všetkým druhom však vyhovuje skladovanie v chladničke. Ovocie, ktoré dozrievalo na slnku, ako marhule, broskyne, citrusy alebo ananás, stratí v chlade chuť a vôňu. Naopak, do chladničky môžete uložiť citrusy, jablká, hrušky, či koreňovú zeleninu.

Správne skladovanie ovocia a zeleniny je kľúčom k tomu, aby vám potraviny vydržali dlhšie čerstvé a nepodliehali rýchlemu skazeniu.

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie