Piškótová torta podľa Gizky Oňovej? Recept, ktorý si ZAMILUJETE a zvládne ho KAŽDÝ

Gizka Oňová a ilustračný obrázok dezertu. Zdroj: g_i_z_k_a, pexels.com/Anna Tukhfatullina
Reklama

Korpus:

Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu a postupne pridávame cukor. Do snehu opatrne primiešame žĺtky a následne jemne vmiešame múku. Tortovú formu pripravíme – dno vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne hodinu. Počas pečenia rúru neotvárame.

Krém:

Smotanu s cukrom, čokoládou a kakaom dáme variť, kým sa čokoláda nerozpustí. Zmes necháme vychladnúť. Vychladnutú čokoládovú zmes vymiešame so stužovačom šľahačky a následne pridáme gaštanové pyré. Všetko dôkladne premiešame.

Dokončenie:

Upečený korpus necháme vychladnúť a prekrojíme ho na tri časti. Krém nanesieme medzi jednotlivé vrstvy, na vrch a boky torty. Tortu ozdobíme podľa chuti a necháme odležať v chladničke na dve až tri hodiny.

Gizka v našej galérii

Sladké potešenie pre každého

Gizka Oňová dokazuje, že príprava tradičných dezertov nemusí byť náročná. S jej jednoduchým receptom na piškótovú tortu si môžete užiť sladký výsledok, ktorý poteší rodinu aj priateľov.

1 2
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac