Korpus:
Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu a postupne pridávame cukor. Do snehu opatrne primiešame žĺtky a následne jemne vmiešame múku. Tortovú formu pripravíme – dno vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne hodinu. Počas pečenia rúru neotvárame.
Krém:
Smotanu s cukrom, čokoládou a kakaom dáme variť, kým sa čokoláda nerozpustí. Zmes necháme vychladnúť. Vychladnutú čokoládovú zmes vymiešame so stužovačom šľahačky a následne pridáme gaštanové pyré. Všetko dôkladne premiešame.
Dokončenie:
Upečený korpus necháme vychladnúť a prekrojíme ho na tri časti. Krém nanesieme medzi jednotlivé vrstvy, na vrch a boky torty. Tortu ozdobíme podľa chuti a necháme odležať v chladničke na dve až tri hodiny.
Gizka v našej galérii
Sladké potešenie pre každého
Gizka Oňová dokazuje, že príprava tradičných dezertov nemusí byť náročná. S jej jednoduchým receptom na piškótovú tortu si môžete užiť sladký výsledok, ktorý poteší rodinu aj priateľov.