Obľúbená televízna svokra Gizka Oňová síce radšej varí ako pečie, no ani sladké dezerty jej nie sú cudzie. Jej jednoduchý recept na piškótovú tortu s parížskym krémom dokazuje, že aj tradičný dezert môže byť nenáročný na prípravu a výsledok lahodný.
O jej legendárnej piškótovej torte informoval portál dobrenoviny.sk na základne rozhovoru a receptu, ktorý Gizka poskytla pre varecha.pravda.sk.
Varenie ako relax a rodinné stretnutia
Pre Gizku Oňovú je varenie relaxom a spôsobom, ako potešiť svojich blízkych. „Za sporákom som každý deň, niekedy mám jedlo hotové za desať minút, inokedy za trištvrte hodiny,“ prezradila portálu Varecha.sk. Domáce stolovanie je pre ňu vzácnym momentom, kedy sa rodina stretne pri jednom stole a užíva si spoločné chvíle. „Pri dobrom jedle sa ľudia nezvyknú hádať. Vtedy spomínajú, alebo si vylejú dušu a uľaví sa im,“ hovorí Gizka.
Piškótová torta, ktorú zvládne každý
Gizka Oňová povzbudzuje všetkých, ktorí váhajú, či sa pustiť do pečenia torty. Jej recept na piškótovú tortu je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. „Odteraz nemáte výhovorku, že nedokážete upiecť piškótovú tortu. Taká je jednoduchá,“ odkazuje. Tortu môžete pripraviť v klasickej verzii, alebo pridať ovocie, napríklad banány, a trochu džemu na dochutenie.
Recept na piškótovú tortu podľa Gizky Oňovej
Ingrediencie na korpus:
- 10 PL polohrubej múky
- 10 vajíčok
- 10 PL práškového cukru
- štipka soli
- maslo a múka na vysypanie formy
Ingrediencie na krém:
- 200 g horkej čokolády
- 1 PL kakaa
- 4 smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
- 2 PL práškového cukru
- 2 balenia gaštanového pyré
Postup prípravy
(Článok pokračuje na ďalšej strane)