Päť základných potravín, ktorým uskladnenie v chladničke ublíži. Nenechajte ich zmäknúť či splesnivieť

Reklama
Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Nie je jedno, kde uskladňujete potraviny, ktoré kupujete. Ideálny by bolo mať na chladničke vylepený manuál na všetky výrobky, ktoré patria či nepatria do chladničky. Pozrite si päť základných potravín, ktoré pri najbližšej príležitosti zvážite, kde ich uskladníte.

S obrovskými modernými chladničkami, ktoré ponúkajú priestor pre celý nákup z hypermarketu, je lákavé uložiť tam všetky svoje čerstvé potraviny. Robíte zásadnú chybu, varuje odborník na kuchyňu.

Expert na skladovanie potravín varuje, že existuje päť každodenných potravín, ktoré by ľudia nikdy nemali dávať do chladničky. Odborníci z Plumbworld tvrdia, že vyhýbanie sa ich radám môže viesť k zmene chuti jedla a tiež k rýchlejšej strate čerstvosti, píše Express.

Paradajky

Prvou položkou, pred ktorou varovali pred skladovaním v chladničke, boli paradajky. Ich chladenie môže zničiť ich chuť aj textúru. Nízke teploty zastavujú proces zrenia, čo je kľúčové pre rozvoj ich prirodzenej sladkosti a plnej chuti.

Okrem toho chladné prostredie rozkladá bunkové membrány v paradajke, čo vedie k nepríjemnej štruktúre. Aby paradajky zostali chutné a čerstvé, odporúča sa ich skladovať pri izbovej teplote, mimo priameho slnečného žiarenia.

Ak sú už veľmi zrelé, môžete ich uchovávať na chladnejšom mieste v kuchyni, ale nedávajte ich do chladničky, pokiaľ to nie je absolútne nevyhnutné.

Zemiaky

Zemiaky by tiež nemali ísť do chladničky. Skladovanie môže spôsobiť, že sa ich škrob rýchlejšie zmení na cukor, čo ovplyvňuje ich chuť aj štruktúru. Táto zmena vedie k tomu, že zemiaky sú pri varení príliš sladké a drsné. Nízka teplota tiež zvyšuje pravdepodobnosť, že pri vyprážaní získajú tmavú farbu.

Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, skladujte zemiaky na chladnom, tmavom a suchom mieste, ako je špajza alebo pivnica. Uistite sa, že sú v priedušnom vrecku (ako papierové alebo sieťované vrecko), aby sa zabránilo hromadeniu vlhkosti a klíčeniu.

Cibuľa

Cibuľa je ďalším typom potraviny, ktorej prospeje, keď sa vyhne chladničke. Je to preto, že môže zmäknúť, stať sa kašovitou, či dokonca rýchlo splesnivejú, pretože absorbujú vlhkosť. Vlhkosť v chladničke spôsobuje, že sa rýchlejšie kazia a ovplyvňuje ich prirodzenú chrumkavosť.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie