Tipy na trojobal
✔ Klasický trojobal je z múky, surových vajíčok a strúhanky, presne v tomto poradí. Vajíčka na trojobal osoľte a prešľahajte s malým množstvom mlieka, vody, smotany či piva.
✔ Strúhanka jemne mletá z rožkov a toastového chleba je lepšia ako tá kupovaná.
✔ Trojobal je možné dochutiť bylinkami alebo korením, milovníci ostrého jedla môžu pridať čili, cesnak či mletú papriku.
✔ Strúhanku zastúpi aj kukuričné lupienky.
✔ Ak do múky pridáte prášok do pečiva, bude rezeň nadýchaný jedna báseň.
✔ Všetku alebo len časť strúhanky skúste nahradiť mletými arašidmi, prihoďte pokojne aj drvené slnečnicové semienka.
Správne vyprážanie
Obalené rezne vkladajte do asi centimeter vysokej vrstvy horúceho tuku, smažte ich najlepšie na rastlinnom oleji, na masti či prepustenom masle.
Hotové rezne nechajte odkvapkať na papierových utierkach alebo na plátkoch deň starého chleba.
Tip: Zľahka osmažený rezeň môžete ešte na pár minút vložiť do predhriatej rúry, bude ešte chutnejšie. Milovníci zdravého stravovania rezne rovno pečú v rúre, tie zo suchšieho mäsa je však lepšie ľahko potrieť olejom, aby pekne zozlatli.
Ako príloha k rezňom prídu vhod napríklad varené zemiaky, vyprážané hranolky, opečené plátky zemiakov, ľahký zemiakový alebo zeleninový šalát alebo si na nich jednoducho pochutnajte len tak s plátkami čerstvého chleba.
Bezmäsité alternatívy
Kto nemusí mäso, ale na vyprážaný rezeň má chuť, môže si pripraviť jeho vegánsky alebo vegetariánsky variant.
Ponúkajú sa rôzne placky so zeleninou, ovsenými vločkami, hubami, ale aj strukovinami. Skvele idú ochutiť bylinkami, cesnakom a cibuľou.
A nakoniec, aj taký vyprážaný syr je vlastne akási vegetariánska variácia na rezeň…
Tak, aký rezeň máte najradšej?