Francúzi zloženie vylepšili syrom cordon bleu, inde vnútro vyplnili šunkou a eidamom.
V Holandsku ho najskôr namleli (nenechajte sa mýliť, holandský rezeň je rýdzo česká špecialita, do mletého mäsa sa pridá gouda alebo eidam) a potom sa obalí.
V Japonsku sa prekvapivo servíruje s ryžou a nastrúhanou kapustou, na Morave zase s kapustou a žemľovými knedľami, v Nemecku očakávajte verziu s omáčkou, brnenský rezeň je plnený zmesou z vajíčok, nakrájanej šunky a hrachu.
Niekedy sa pridávajú aj ďalšie suroviny, napríklad syr či paprika. Rezne sa tiež obaľujú v zemiakové placky alebo sa podávajú s chrenom.
Tip pre lepšiu krehkosť
Mäso naklepte, nasoľte, okoreňte a naložte cez noc do jogurtu s cesnakom a korením podľa chuti. Nakoniec obaľte v strúhanke a usmažte v rozohriatom tuku dozlatista, rezne budú skvele krehké.
(Článok pokračuje na ďalšej strane)