Nie je rezeň ako rezeň. Kde sa vzal, ako ho vylepšiť a ktorý je ten najlepší?

Reklama
Nie je rezeň ako rezeň. Zdroj: Freepik

Francúzi zloženie vylepšili syrom cordon bleu, inde vnútro vyplnili šunkou a eidamom.

Ako príloha k rezňom prídu vhod napríklad varené zemiaky, vyprážané hranolky, opečené plátky zemiakov, ľahký zemiakový alebo zeleninový šalát alebo si na nich jednoducho pochutnajte len tak s plátkami čerstvého chleba. Zdroj: Freepik

V Holandsku ho najskôr namleli (nenechajte sa mýliť, holandský rezeň je rýdzo česká špecialita, do mletého mäsa sa pridá gouda alebo eidam) a potom sa obalí.

V Japonsku sa prekvapivo servíruje s ryžou a nastrúhanou kapustou, na Morave zase s kapustou a žemľovými knedľami, v Nemecku očakávajte verziu s omáčkou, brnenský rezeň je plnený zmesou z vajíčok, nakrájanej šunky a hrachu.

Niekedy sa pridávajú aj ďalšie suroviny, napríklad syr či paprika. Rezne sa tiež obaľujú v zemiakové placky alebo sa podávajú s chrenom.

Tip pre lepšiu krehkosť
Mäso naklepte, nasoľte, okoreňte a naložte cez noc do jogurtu s cesnakom a korením podľa chuti. Nakoniec obaľte v strúhanke a usmažte v rozohriatom tuku dozlatista, rezne budú skvele krehké.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie