Nestíhate? Lahodné a zdravé JEDLÁ len z DVOCH SUROVÍN. Hodia sa na raňajky, obed i večeru

Foto: freepik.com, pixabay.com
Reklama

Nemáte čas, no nechcete skončiť pri chlebe s maslom? Aj z dvoch, maximálne troch ingrediencií dokážete vykúzliť jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj sýte, výživné a zdravé – neobsahujú totiž zbytočné konzervanty a dochucovadlá, ale najmä základné suroviny. 

Výdatné raňajky, rýchle obedy, jednoduché večere, aj zdravé alternatívy olovrantov a desiat teraz zvládnete len s panvicou a miskou alebo aj bez nich. Dobrú chuť!

Brokolicové hniezda s vajcom

Zelený minimalizmus na tanieri. Rozmixovanú brokolica (prípadne aj s postrúhaným syrom) vytvarujte do krúžku na panvici, do stredu nalejte vajce so štipkou soli, prikryte. Za pár minút hotový brunch ako z reštaurácie.

Zdroj: youtube.com/@apcooks

Banánové lievance

Len banán a vajce – rozpučte, premiešajte, upečte. Môžete posypať trstinovým alebo škoricovým cukrom. Na povrchu jemné ako vánok, vo vnútri sladké ako nedeľa ráno.

Foto: unsplash.com

Cuketa s cesnakom

Cuketu nakrájajte na kolieska, opečte na olivovom oleji s cesnakom. Nič viac netreba – svieže, chrumkavé, hotové za pár minút.

Foto: pixabay.com

Toast s arašidovým maslom a banánom

Klasika, ktorá nezostarne. Chlieb, arašidové maslo, plátky banánu – absolútna energia v troch vrstvách.

Foto: unsplash.com

Vajcovo-tuniakové fašírky

Tuniak z konzervy (vo vlastnej šťave), vajce, prípadne trochu strúhanky premiešajte, vytvarujte a opečte. Bleskové jedlo plné bielkovín.

Foto: pixabay.com

Cícerové placky

Uvarený cícer s vajcom roztlačte, ochuťte (napr. soľou, rascou) a opečte ako lievance. Ideálne aj do pita chleba.

Foto: freepik.com

Zemiaky s bryndzou

Uvarené zemiaky rozpučte, premiešate s bryndzou a zohrejte (bryndzu nevarte). Tradičná slovenská chuť na počkanie.

Foto: pixabay.com

Špenát s vajcom

Listový špenát osmažte na panvici, pridajte vajce. Zamiešať, ochuťte. Hotové za 5 minút a výživné ako máloktoré jedlo.

Foto: pixabay.com

Kuracie kúsky s horčicou

Kura nakrájať na kúsky, premiešajte s horčicou a dajte piecť. Horčica ho krásne obalí a vytvorí jemne pikantnú krustu. Ideálne je pridať ešte dostupnú zeleninu.

Foto: freepik.com

Tofu v sójovke

Tofu nakrájajte na kocky, orestujte na panvici a podlejte trochou sójovej omáčky. Rýchle, vegánske a chuťovo výrazné.

Foto: pixabay.com

Šampiňóny s vajcom

Na masle osmažte šampiňóny (či hlivu), pridajte rozšľahané vajcia a premiešajte. Jemná hubová praženica na rýchlu večera.

Foto: pixabay.com

Pečený baklažán s fetou

Nakrájajte baklažán na kolieska, posypte feta syrom a zapečte. Jednoduché, chutné, stredomorské.

Foto: freepik.com

Ryža s vajcom

Uvarená ryža, rozšľahané vajce – rýchlo opečte na panvici. Môžete pridať aj trošku sójovej omáčky – vznikne minimalistická vyprážaná ryža na ázijský spôsob. Môžete pridať aj čínsku kapustu, huby či zeleninu.

Foto: unsplash.com

ZDRAVÉ A RÝCHLE RAŇAJKY

Avokádo + vajce

Rozpoľte avokádo, do jamky nalejte vajce a upečte v rúre. Lahodná chuť sprevádza dobré tuky a bielkoviny.

Jogurt s medom a orechmi

Krémový grécky jogurt alebo skyr ochuťte lyžicou medu a pridajte za hrsť vlašských orechov. Zdravé raňajky alebo dezert za pár sekúnd.

Tvaroh s ovocím

Nízkotučný tvaroh a čerstvé bobuľové ovocie vám dodá proteíny a očarí vás farbami.

Hruška so syrom

Plátky hrušky a kocky syra (napr. gorgonzolu alebo ementál) jemne opečte na panvici. Sladko-slaná kombinácia je v gastronómii známa a má šmrnc.

Vajce v paprike

Veľkú guľatú papriku nakrájajte na hrubé krúžky, do stredu rozbite vajce, jemne posoľte a opečte. Nielen chutí, ale aj skvele vyzerá.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac