Letušky radia: TIETO veci na palube lietadla ROZHODNE nejedz

Reklama
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/ Mike van den Bos, Jacky Watt

„Tento znížený tlak znamená, že telo ťažšie absorbuje kyslík,“ dodala. „To môže spôsobiť závraty alebo hypoxiu. Inými slovami, nižšia hladina kyslíka v krvi znamená, že sa môžete zdať viac opití vo vzduchu ako na zemi po konzumácii rovnakého množstva alkoholu.“

A ak si svoj nápoj dávate s ľadom, máte o jednu vec na premýšľanie viac: Ľad bol pravdepodobne vyrobený z tej istej vody z kohútika, ktorej sa veľa stewardov vyhýba.

Hlavné jedlá vo všeobecnosti

Podľa nemeckej štúdie objednanej dopravcom Lufthansa pred viac ako desiatimi rokmi môžu faktory ako nízky tlak spôsobiť, že určité jedlá chutia menej intenzívne medzi cestujúcimi na palube lietadla – preto cateringové spoločnosti používajú veľa soli.

„Cestoviny a polievky sú zvyčajne vysoko slané,“ povedala Whytney. „Aj niektoré indické jedlá patria do tejto kategórie, pretože neobsahujú mäso, ale majú vyšší obsah soli. Každý sendvič so šunkou má pravdepodobne vyššie množstvo soli.“

Vanessa Rissetto, registrovaná diétologička v New Jersey a spoluzakladateľka Culina Health, už predtým povedala HuffPostu, že „kvôli tlakovým zmenám niektorí ľudia zadržiavajú vodu počas letu, takže niečo nadmerne spracované alebo príliš slané môže zhoršiť“ bolesti hlavy, zápchu alebo únavu spojenú s dehydratáciou.

„Vyskúšajte nejaké elektrolyty vo forme tabliet alebo kokosovú vodu, aby ste zostali hydratovaní a vyskúšajte prírodné potraviny ako zeleninu a ovocie, alebo chudé proteíny, aby ste sa cítili čo najlepšie,“ povedala.

Syrové tácky

Ak si objednáš syrovú tácku na palube a dúfaš v lahodný výber, pravdepodobne budeš sklamaný. King povedala, že väčšina možností podávaných vo vzduchu sú spracované syry, ktoré nevyžadujú chladenie.

„Vyhnite sa syrovým táckam, pretože nie sú veľmi čerstvé,“ poradila. „Sú to síce syry, ale sú to v podstate produkty s dlhodobou trvanlivosťou.“ Všeobecne platí, že čokoľvek, čo potrebuje chladenie, nemusí byť veľmi čerstvé, keď sa podáva na palube, poznamenala King. Dodala, že aj keď si sama občas také jedlo dopraje, neodporúča to.

Samozrejme, všetky jedlá prechádzajú dôkladným regulačným procesom pred podávaním na palube. Ale keďže palubný personál je v kontakte s týmito jedlami pravidelne, ich rady stoja za zváženie.

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie