Letušky radia: TIETO veci na palube lietadla ROZHODNE nejedz

Reklama
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/ Mike van den Bos, Jacky Watt

Jedna štúdia z roku 2019 hodnotila 11 veľkých a 12 regionálnych leteckých spoločností z hľadiska kvality vody, pričom skúmala faktory ako prítomnosť E. coli alebo koliformných baktérií.

„Väčšina palubného personálu nepije vodu z kohútika, kávu ani čaj,“ povedala Whytney a dodala, že posledné dve možnosti tiež dehydrujú – čo je ďalší dôvod, prečo sa im počas letu vyhnúť. Aby sa predišlo dehydratácii, Jasmine King, ktorá pracuje ako letuška od roku 2015, odporúča vyhýbať sa slaným pochúťkam ako orechy a praclíky.

Steaky a filety

Aj keď je to vec osobného vkusu, niektorí stewardi sa vyhýbajú konzumácii steakov a filetov počas služby kvôli spôsobu ich prípravy. Konkrétne sú takmer vždy prevarené.

„Rúry nie sú veľmi veľké a jedla sa tam zmestí iba určitý počet,“ povedal steward Delta Air Lines menom Dennis, ktorého meno bolo zmenené kvôli možným následkom od zamestnávateľa.

„Ak ste nároční na prípravu svojho steaku, nejedzte ho,“ dodal.

Všeobecne platí, že jedlá ako steaky a filety by mali byť riadne prehriate, aby sa predišlo riziku otravy jedlom.

Alkohol

Dehydratácia môže byť tiež problémom pre cestujúcich, ktorí konzumujú alkohol.

„Alkohol má na telo negatívny vplyv vo vysokej nadmorskej výške,“ povedala Whytney, pričom odkazovala na stav známy ako hypoxia, ktorý súvisí s nízkymi hladinami kyslíka v telesnom tkanive.

„Tlak v kabíne lietadla je nižší ako normálne,“ povedala Dr. Clare Morrison, odborníčka na medicínu z MedExpress UK.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie