Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie
Teraz čítané
Každý typ cestovateľa – od občasných až po pravidelných letcov – má svoj názor na jedlo podávané v lietadlách, či už ho oceňujú, alebo sú kategoricky proti konzumácii jedál, ktoré boli predpripravené a následne ohrievané počas letu.
Ale ako sa cítia tí, ktorí sú zodpovední za prípravu a podávanie týchto jedál na palube?
Huffingtonpost.co.uk sa rozprával s troma letušákmi o jedlách na palube, ktoré by nikdy nejedli počas letu, ako aj o tých, ktoré by naopak odporučili.
Pri tejto príležitosti tiež prezradili niekoľko zaujímavých faktov o tomto odvetví. Vedel si napríklad, že väčšina jedál na palube sa pripravuje v niekoľkých cateringových spoločnostiach a potom sa rozváža na rôzne letiská?
Podľa letušky menom Whytney, ktorá pracuje pre veľkú americkú leteckú spoločnosť už sedem rokov, si veľa zamestnancov prináša vlastné jedlo do práce.
„Zvyčajne si ľudia nosia pomerne veľké obedáre s rôznymi vecami: mäso, jogurty, šaláty, ovocie a podobne,“ povedala Whytney, ktorá si kvôli ochrane súkromia neželala zverejnenie svojho priezviska.
Keď však konzumujú jedlo na palube, vyhýbajú sa určitým jedlám a nápojom.
Hoci je balená voda v poriadku, s vodou z kohútika by sa malo zaobchádzať opatrne, vysvetlila Whytney.
„Všetko závisí od toho, ako často sa čistia potrubia,“ povedala, pričom poznamenala, že voda z kohútika sa často používa aj na varenie kávy a čaju v lietadlách.
„Problém nie je taký závažný v Spojených štátoch, ale v iných krajinách podobné predpisy nie sú v platnosti.“
(Článok pokračuje na ďalšej strane)