Čo budete potrebovať:
90 ml prosecca
60 ml čerstvého broskyňového pyré (alebo kvalitného broskyňového džúsu)
Do vychladeného pohára na šampanské nalej broskyňové pyré, pomaly prilej vychladené prosecco a jemne premiešaj. Podávaj najlepšie bez ľadu, aby vynikla chuť oboch ingrediencií. Kokteil môžeš ozdobiť plátkom broskyne.
Aperol Spritz
Tzv. spritz koktaily majú svoj pôvod v rakúskej ríši v 19. storočí. Rakúski vojaci, ktorí boli rozmiestnení v severnom Taliansku, zmiešali talianske vína s vodou, aby ich zriedili a urobili ich menej silné. A práve tento základný mix bol známy ako „spritz“. Jedna z najznámejších verzií spritzu – Aperol Spritz – vznikol v 20. storočí. Aperol, taliansky likér s príchuťou horkého pomaranča, bol zmiešaný s proseccom a perlivou vodou. Tento koktail sa následne stal veľmi populárnym v celom Taliansku a neskôr aj po celom svete. Pripravte si ho podľa tohto receptu:
Budeš potrebovať
- 60 ml prosecco
- ľad
- 1 plátok pomaranču
- 40 ml aperol
- 20 ml perlivá voda
Veľký pohár naplň do 2/3 ľadom, prilej perlivú vodu, Prosecco a na záver likér Aperol. Dozdob kúskom pomaranča.
Margarita
História tohto mexického kokteilu siaha do 30. a 40. rokov 20. storočia. Existuje niekoľko verzií príbehu o jeho vzniku, ale žiadna z nich nie je jednoznačne potvrdená. Jedna z najpopulárnejších teórií tvrdí, že margarita bola vytvorená v roku 1938 v reštaurácii Rancho La Gloria v mexickej Tijuane, ktorú vlastnil Carlos „Danny“ Herrera. Ten vraj pripravil nápoj pre americkú herečku Marjorie King, ktorá bola údajne alergická na väčšinu liehovín okrem tequily. Iný príbeh zase tvrdí, že v roku 1948 v reštaurácii Rancho La Gloria, blízko Tijuany v Mexiku, bol barmanom vytvorený drink špeciálne pre americkú herečku a tanečnicu Margaritu Carmen Cansino, ktorá sa preslávila pod menom Rita Hayworth. Nech nápoj vznikol akokoľvek, je pre neho typický okraj pohára namočený v soli.
Čo budeš potrebovať:
(Článok pokračuje na ďalšej strane)