Záver minulého roka bol pre Kamilu Magálovú (74) mimoriadne bolestivý. Najprv prišla o milovaného syna Martina Magála († 49) a o niekoľko mesiacov neskôr ju zasiahla strata dlhoročného priateľa, známeho šéfkuchára Pavla Pospíšila († 80). Herečka však teraz odhalila, že ich vzťah mal spočiatku svoje komplikácie.
Krátko pred Vianocami herečku zasiahla ďalšia bolestivá strata. Zomrel jej blízky priateľ Pavel Pospíšil († 80), známy šéfkuchár, ktorý bol dlhé roky jej partnerom v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Magálová bola nedávno uvedená do Siene slávy a pri tej príležitosti si na Pavla Pospíšila zaspomínala.
Zo začiatku jej nesadol
„Dva roky som bola sama a potom ako hosť prišiel istý Pavel Pospíšil, Michelinská hviezda. Varil, rozprával sa so mnou a bol veľmi dôležitý. Hovoril aj o tom, že je už tretíkrát ženatý a má malé decko, tak hovorím, kto za to môže, že máte malé decko? Zdalo sa mi, že je trošku namyslený,“ prekvapila svojím rozprávaním.
„Režisérka Katka neskôr navrhla, aby sme sa stretli a uvidíme, či by nevznikla nejaká spolupráca. Ja som povedala nie, s týmto človekom v žiadnom prípade, je namyslený, ťažko sa mi s ním robí,“ opísala, že jej tento človek nebol sympatický.
Rýchlo však zmenila svoj názor: „Začali sme hovoriť o jedle a jeho príprave. Zabudli sme, že Katka s nami sedí, čo všetko sme si porozprávali. Odrazu bola ruka v rukáve a odvtedy bol Pavel môj partner,“ dodala s tým, že mu zostane vďačná do konca života, pretože sa od neho naučila množstvo cenných vecí.
Kamila a Pavel divákom prinášali obľúbené recepty, spoločne vydali niekoľko kuchárskych kníh a ich spolupráca v kuchyni bola dokonale zohraná. Šéfkuchár s Michelinskou hviezdou, bohatými skúsenosťami a vynikajúcim zmyslom pre humor sa k nej pridal do relácie na konci roka 2011.
Jej syn zomrel pri nezvyčajnom športe
Herečka v septembri minulého roka prežila jednu z najväčších tragédií, aká len môže rodiča postihnúť. Jej syn, advokát Martin Magál, utrpel vážne zranenie počas konského póla v Taliansku. Následky pádu boli také vážne, že v nemocnici svojim zraneniam podľahol. Jeho smrť Kamilu hlboko zasiahla.
Pavel Pospíšil začínal svoju kariéru ako študent na hotelovej škole v Piešťanoch. V rozhovoroch často spomínal, že v mladosti mal záujem o štúdium maľovania, ale jeho otec ho presvedčil, aby sa vyučil za kuchára. Po škole odišiel do Západného Berlína, kde sa začal venovať kuchárstvu a čašníctvu. Bol česko-nemecký kuchár, ktorý získal michelinskú hviezdu. Medzi jeho ďalšie úspechy patrila reštaurácia Merkurius, ktorá získala 17 bodov od Gault-Millau, 4 F od Feinschmeckera a 4 vidličky Aral. Táto reštaurácia sa dokonca zaradila medzi dvadsať najlepších v Nemecku.
GALÉRIA