Značka pracuje s plantážnikmi, ktorí sa mohli vďaka pestovaniu kakaa vymaniť z pazúrov nebezpečného narkobiznisu a vymeniť pestovanie koky za bezpečnejší život. Sociálny podnik im zabezpečuje adekvátne pracovné podmienky a zároveň kvalitu produktov pre zákazníkov.
Sociálne nielen v Latinskej Amerike, ale aj na Slovensku
Kakaw Co+ zlepšuje nielen životy pestovateľov v Latinskej Amerike, ale aj ľudí na Slovensku. Vďaka integračnému centru v Bratislave majú znevýhodnení ľudia možnosť začleniť sa do pracovného procesu a učiť sa pracovným návykom.
V chránených dielňach balia ručne všetky „kakawcové“ produkty a zároveň sa učia časovému manažmentu, práci v tíme či základom predaja. Osvojenie pracovných návykov klientom takisto pomôže posunúť sa ďalej v pracovnom aj osobnom živote .
Kde a ako si môžete vychutnať naozajstnú chuť kakaa?
Spôsobov, ako si pripraviť kakao, je naozaj mnoho. Je len na vás, či sa rozhodnete pre klasickú šálku horúceho kakaa, alebo máte radšej hustejšiu čokoládu. Vybrať si môžete stopercentný kakaový prášok, ale aj kakao osladené panelou, čiže nerafinovanou šťavou z cukrovej trstiny.
Ak máte chuť na experimenty, pohrajte sa s exotickými chuťami Latinskej Ameriky a vyskúšajte rituálne kakao dochutené zmesou hrejivých korenín, či chai kakao obohatené o protizápalovú indickú zmes korenia Chai.
Zážitkom pre pravých gurmánov sú aj kakaové bôby z pôvodnej odrody kakaa z regiónu Caquetá v Kolumbii, alebo „ceremoniálna“ hruda, čiže kus kakaovej hmoty, ktorú pôvodní obyvatelia Amazonského pralesa využívali na kakaové rituály.
Ak sa chcete sa zveriť do rúk odborníkov, ktorí vám porozprávajú o pôvode a spracovaní kakaa, urobia vám ochutnávku a namiešajú kakao či čokoládu podľa vášho gusta, navštívte príjemné prostredie kakaotérie Kakaw Co+ na Jesenského 8 v Bratislave.