Jeho zakladateľ a šéfkuchár Rasmus Munk spolu so svojím skvelým tímom šéfkuchárov čerpajú inšpiráciu z rôznych zdrojov vrátane histórie, prírody a kultúry. Hostia si musia kúpiť lístky a zapísať sa do poradovníka, aby si zaručili miesto. V reštaurácii sú vítané dve, štyri alebo šesť osôb. Zážitok trvá štyri až šesť hodín, cena na osobu vás vyjde 2 200 dolárov (takmer 2 000 eur).
The French Laundry – USA
Vo vnútri malebnej riečnej skalnej a drevenej budovy sa nachádza jedna z najlepších reštaurácií na svete. Luxusná reštaurácia, situovaná na severnom konci údolia Napa, spája tie najlepšie ingrediencie s dokonalým zákazníckym servisom. Thomas Keller vlastní ako jediný šéfkuchár narodený v Amerike dve trojhviezdičkové michelinské reštaurácie. Štandardné menu sa pohybuje okolo 550 dolárov (takmer 500 eur), ale špeciálna akcia Black Truffle & Caviar Dinner s cenou 1 200 dolárov (takmer 1080 eur) robí z The French Laundry jednu z najdrahších reštaurácií na svete.
Piazza Duomo – Taliansko
Kreativita a výskum sú ústrednými prvkami tejto luxusnej reštaurácie, ale jadrom Piazza Duomo je pôda, na ktorej sa nachádza. Sezónne produkty pestované v skleníkoch na mieste prinášajú na stôl bohatú históriu tejto oblasti a spájajú vás s ľuďmi a jedlami minulosti. Manažér reštaurácie Vincenzo Donatiello vedie sympatický mladý obslužný tím v dvoch jedálňach reštaurácie. Donatiello je tiež jedným z najlepších someliérov v Taliansku. Najete sa tu za 1 100 dolárov (takmer 990 eur).
(Článok pokračuje na ďalšej strane)