Bratislavské rožky
Na šiestom mieste sa umiestnilo tradičné pečivo s bohatou tradíciou. Prvá oficiálna zmienka o bratislavskom rožku pochádza z roku 1785, kedy bol uvedený v cukrárni v Bratislave. Rožky sa dodávajú v tvare mesiačiku, respektíve v tvare písmena C, a sú plnené makom alebo mletými vlašskými orechmi.
Makovník
Makový závin, do ktorého sa pridávajú hrozienka, mandle, med či pomarančová kôra na zvýraznenie jeho chuti, sa často konzumuje spolu s čajom alebo kávou. Zvyčajne sa pripravuje na rôzne slávnosti alebo sviatky, ako sú napríklad Vianoce.
Skalický trdelník
Sladké pečivo valcovitého tvaru sa vyrába v severozápadnej časti Slovenska, neďaleko hraníc s Českou republikou. Mäkké cesto sa natiera bielkom a býva posypané orechmi, kakaom, vanilkovým cukrom alebo škoricou.
Strapačky
Na deviatej priečke sa umiestnili tradičné zemiakové halušky s kyslou kapustou, ktoré sú pred podávaním ozdobené chrumkavými kúskami slaniny.
Laskonky
Rebríček uzatvárajú sušienky, ktoré pozostávajú z dvoch pusiniek v kombinácii s rôznymi maslovými plnkami. Pusinky sa pritom pečú do tenkých oválnych tvarov. Tieto sladké dobroty sú stálicou v mnohých tradičných slovenských, ako aj českých cukrárňach. Zvyčajne sa podávajú pri šálke teplej kávy alebo čaju.