TasteAtlas zostavil rebríček najhoršie hodnotených slovenských jedál. Tento zoznam sa skladá z 10 pochúťok, ktoré vo veľkej miere tvoria najmä dezerty, na ktoré Slováci nedajú dopustiť.
TasteAtlas zostavil ďalší rebríček, v ktorom sa tentokrát zameral na najhoršie hodnotené slovenské jedlá. Na zozname sa dokonca ocitli aj tradičné jedlá, ktoré Slováci milujú.
Kokosové ježe
Víťazný titul si odniesli koláče, ktoré sa pečú z piškótového cesta máčaného v čokoláde a posypaného jemne sušeným kokosom.
Liptauer
Názov je odvodený z nemeckého výrazu. Ide o jednoduchú bryndzovú nátierku, do ktorej sa zvyčajne pridáva mletá červená paprika, cibuľa, čerstvé bylinky a maslo. Dnes sa objavuje v mnohých variáciách a vychutnáva sa ako dip alebo ako krémová pikantná príloha ku grilovanému mäsu.
Medvedie labky
Na treťom mieste sa umiestnili obľúbené medvedie labky. Dezert vyrábaný z múky, masla, vajec a vlašských orechov sa spája s vianočným obdobím a tiež s detstvom. Cesto sa dáva do foriem tak, aby upečené koláčiky vyzerali podobne ako medvedie labky. Po upečení sa sušienky zvyčajne posypú práškovým cukrom, ale existujú aj verzie, kde sa konce sušienok namáčajú do rozpustenej čokolády.
Demikát
Do rebríčku sa dostala ďalšia pochúťka z bryndze. Tentokrát ide o polievku, ktorá obsahuje zároveň aj cibuľu, cesnak, zemiaky, vajcia a smotanu. Dochucuje sa soľou, čiernym korením, rascou a mletou červenou paprikou a pred podávaním je ozdobená nasekanou pažítkou, strúhaným syrom alebo opečenou slaninou.
Treska
Najväčším prekvapením sa stala treska, na ktorú množstvo Slovákov nedá dopustiť. História tradičného slovenského jedla sa začala písať v roku 1954, keď rodák z Nového Mesta nad Váhom Július Boško vymyslel pôvodnú receptúru šalátu. Vzniká kombináciou tresky, majonézy, cibule, mrkvy, octu, horčice a korenín, pričom sa varí v zmesi octu, vody a bobkových listov.
(Článok pokračuje na ďalšej strane)