Dajte si ju pokojne ako rezeň. TÁTO huba je dokonalým elixírom, nakopne imunitu

Reklama
Ilustračná fotografia. Zdroj: ISTOCK/Eva-Katalin, ISTOCK/Robert Winkler

Jej blahodarné účinky poznali už dávno v Číne a používali ju aj starí Rimania, napriek tomu je trochu prehliadaná. Môžete si ju kúpiť v obchode, nájsť v lese alebo si ju dokonca sami vypestovať. Môže pomôcť pri imunite, trávení a mnohých ochoreniach. Mimochodom, okrem iných zdravotných výhod obsahuje viac železa ako napríklad mäso.

Je ľahko dostupná, výborne chutí a osvedčuje sa aj ako podporný prostriedok pri liečbe niektorých civilizačných ochorení. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, D alebo K a minerály selén, zinok, železo a chróm, ako aj vlákninu a ďalšie zdraviu prospešné látky. Celosvetový výskum ukázal, že všetky sú v hube namiešané v množstve a pomere, ktoré sú pre ľudský organizmus najvhodnejšie. A to je dobrý dôvod, prečo ju vyskúšať, píše portál idnes.cz.

Ako si ju vychutnať?

Zjedzte celú hubu, klobúk aj nohu, v jej prirodzenom stave. V supermarketoch a väčších obchodoch si môžete kúpiť huby v surovom stave po celý rok, zvyčajne v chladiacich boxoch vedľa zeleniny, podobne ako čerstvé huby. Môžete ich však dostať aj nakladané alebo dokonca sušené.

Pri príprave pokrmov z hlivy ustricovej majte na pamäti jedno pravidlo. Glukány, látky posilňujúce imunitu, sa z hlivy teplom strácajú, preto ich do jedla pridávajte až v poslednej fáze varenia, aby ste si mohli vychutnať nielen chuť, ale predovšetkým zdravotné účinky. Môžete ju hodiť do šalátov alebo omáčok, pripraviť ako steak alebo klasickú hranolkovú zeleninu. Ak nemáte radi chuť húb, ale ocenili by ste huby vo svojej strave, pridajte prášok z hubových kapsúl do cesta sladkých dezertov. Huby si zachovávajú všetky svoje vlastnosti aj po vysušení.

Nazýva sa elixírom mladosti preto, lebo potláča príznaky starnutia, dodáva telu vitalitu, silu a energiu.

Vie nakopnúť imunitu

Huba dokáže doslova prebudiť imunitný systém z letargie a znovu naštartovať jeho činnosť. Nielenže sa začnete cítiť lepšie, ale budete aj bezpečne chránení pred infekciami všetkého druhu a hneď tak niečo vás nezloží. Protirakovinové, antioxidačné či protizápalové účinky hlivy ustricovej potvrdili mnohé lekárske štúdie.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie