Na instagrame ste zdieľali zaujímavú sériu o fastingu, v slovenčine pôste. Ako často sa postíte?
Ako som už spomenul, fasting dodržiavam vďaka prerušovanému pôstu každý deň, takže každých 20 hodín medzi jedlami. Najhoršie, čo môžete spraviť, je natlačiť sa pred spaním, a to hocijakým jedlom. V tomto čase by malo celé telo vrátane tráviacej sústavy oddychovať.
Dlhšie viacdňové pôsty držím podľa pocitu, kedy sa mi zachce. Nemám to striktne dané. Pôstom doprajete telu energiu na samoliečbu. Telo a orgány sa prečistia.
View this post on Instagram
Recept na raw paradajkovú polievku podľa Captaina Wortexa: 500 g cherry paradajok, 3 hrste kešu orechov, 4 ďatle, 2 štipky talianskeho korenia, 2 PL panenského olivového oleja, 3 hrnčeky vody, 1/2 ČL himalájskej soli – všetko spolu poriadne rozmixujte a servírujte posypané slnečnicovými semiačkami.
Recept na raw koláč podľa Captaina Wortexa: Rozmixujte 1/3 šálky pohánky, 2/3 šálky vlašských orechov, 10 ďatlí a štipku himalájskej soli, korpus natlačte tona dno tortovej formy. 1/2 šálky kešu orechov, šálku sušeného kokosu, 2 banány, 2 PL kokosového oleja a 7 ďatlí pomixujte, plnku natrite na korpus. Polevu pripravíte z 5 PL kokosového oleja, 4 PL raw kakaového prášku, 1 PL karobu, 14 ďatlí a 90 ml vody. Všetko rozmixujete a vylejete na plnku. O pár hodín v chladničke či mrazničke bude raw koláč hotový.