Letecká spoločnosť Korean Air prestane od 15. augusta v turistickej triede podávať instantné rezance. Svoje rozhodnutie, ktoré oznámila vo štvrtok, odôvodnila rizikom vzniku popálenín počas turbulencií, informuje TASR na základe správy agentúry UPI.
„Horúca voda pri podávaní ramenu často spôsobuje popáleniny. Stewardky a stewardi v turistickej triede, kde pasažieri sedia bližšie k sebe, často prenášajú viacero téglikov s horúcimi instantnými rezancami, čo spôsobovalo vysoké riziko vzniku popálenín,“ uvádza spoločnosť v tlačovom vyhlásení. Korean Air tvrdí, že za rozhodnutím stojí „stúpajúci trend vzniku turbulencií“. Podľa spoločnosti bolo v prvom štvrťroku 2024 hlásených dvojnásobne viac turbulencií ako v rovnakom období roku 2019.
Agentúra UPI uvádza, že ramen zostane naďalej v ponuke občerstvenia v triede Prestige a v prvej triede, kde majú cestujúci viac priestoru. Cestujúci v turistickej triede sa namiesto rezancov budú môcť občerstviť napríklad sendvičmi, pizzou, corndogmi alebo horúcimi kapsičkami.