Barbora Krajčírová otvorene: Kedysi si musela požičiavať vianočné pečivo od susedov. Teraz jej linecké koláčiky podľa babkinho receptu žnú slávu

Reklama
Na snímke Barbora Krajčírová a jej deti. Zdroj: REPROFOTO/dobrejedlo.pluska.sk., Instagram/barbora.krajcirova

Sympatická moderátorka Barbora Krajčírová ukázala, že aj kulinárske trapasy môžu viesť k dokonalým výsledkom. Keď jej pred rokmi prihoreli linecké koláčiky, nevzdala sa a dnes pečie podľa babkinho receptu tie najlepšie. Navyše, o svoj poklad v kuchyni sa rozhodla podeliť.

Od trapasu k dokonalosti

Hoci Barbora dnes patrí k zručným kuchárkam, v začiatkoch zažila aj neúspechy. Trapas s prihorenými lineckými koláčikmi, o ktorý sa podelila s portálom dobrejedlo.pluska.sk, sa jej stal pred rokmi, keď ešte len objavovala svet varenia a pečenia. Dnes je už mamou dvoch detí – Amie a Kristiánka, pre ktorých pravidelne pripravuje sladké aj slané dobroty.

„Zdedila som po babke receptár, ktorý je mojím najväčším pokladom v kuchyni. Práve odtiaľ pochádza aj recept na linecké koláčiky. Kedysi mi prihoreli a musela som si vianočné pečivo požičať od susedov, ale dnes sú to naše najobľúbenejšie koláče,“ priznala Barbora.

Rodinná tradícia a nový projekt

Barbora má na varenie a pečenie talent možno po svojej babke, o ktorej hovorí, že varila ako kráľovná. „Chystáme detskú receptovú knižku s Adrianou Kneissl a Lenkou Šóošovou, do ktorej vyberám recepty práve z babkinho receptára. Chceme, aby v knižke boli len tie najlepšie,“ prezradila moderátorka.

Babkin recept na linecké koláčiky

Suroviny na 40 kusov:

  • 280 g masla
  • 420 g hladkej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • džem na zliepanie
  • zmes vanilkového a práškového cukru na posypanie

Postup:

Vypracujte cesto z masla, múky, cukru a žĺtkov na plastickú, nelepivú hmotu. Nechajte ho odležať v chladničke aspoň 1–2 hodiny. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske, vykrajujte tvary a polovici z nich vykrojte v strede malé otvory. Pečte na plechu s papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút, až kým nechytia zlatistú farbu. Po vychladnutí zlepte koláčiky džemom a posypte ich zmesou cukru.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie