Reštaurácia nie je domáce prostredie
Prekladanie pizze má hneď niekoľko dobrých dôvodov. Tým hlavným je, že vďaka zloženiu cesta zostane omáčka aj všetko, čím je pizza obložená, pekne vo vnútri a neskĺzne dole. Klasická neapolská pizza má tenké cesto, takže keď ju držíš za kôrku, väčšina toho, čím je obložená, môže ľahko skĺznuť a tebe potom zostane v ruke len mokrý plátok cesta.
Pri zloženej pizze si tiež cesto viac vychutnáš, keď ho budeš mať hneď v štyroch vrstvách nad sebou. A v neposlednom rade ťa metóda zloženej pizze môže ochrániť pred spálením horného podnebia v ústach, čo sa stáva hlavne pri pizze obloženej roztaveným syrom.
Keď si objednáš pizzu v niektorej zo slovenských reštaurácií, pravdepodobne ju dostaneš už rozkrájanú. Alebo niekedy máš jednoducho chuť len na jeden dielik. A tak zákonite vyvstáva otázka, či existuje aj pravidlo, ako jesť jednotlivé trojuholníčky. Neexistuje, ale ak si v reštaurácii, mal by si aj na vopred rozkrájanú pizzu použiť príbor. Tak velia pravidlá etikety. Doma si potom pizzu pokojne zjedz rukami a pokojne ju drž za kôrku. Ideálne je, keď trojuholníček v polovici zlomíš, aby z neho jednotlivé ingrediencie nevypadli.