fbpx

Ak si hladný, daj si PIZZU! Pozor, niekde je jej konzumácia príborom hotový ZLOČIN

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash

Reštaurácia nie je domáce prostredie

Prekladanie pizze má hneď niekoľko dobrých dôvodov. Tým hlavným je, že vďaka zloženiu cesta zostane omáčka aj všetko, čím je pizza obložená, pekne vo vnútri a neskĺzne dole. Klasická neapolská pizza má tenké cesto, takže keď ju držíš za kôrku, väčšina toho, čím je obložená, môže ľahko skĺznuť a tebe potom zostane v ruke len mokrý plátok cesta.

Pri zloženej pizze si tiež cesto viac vychutnáš, keď ho budeš mať hneď v štyroch vrstvách nad sebou. A v neposlednom rade ťa metóda zloženej pizze môže ochrániť pred spálením horného podnebia v ústach, čo sa stáva hlavne pri pizze obloženej roztaveným syrom.

Keď si objednáš pizzu v niektorej zo slovenských reštaurácií, pravdepodobne ju dostaneš už rozkrájanú. Alebo niekedy máš jednoducho chuť len na jeden dielik. A tak zákonite vyvstáva otázka, či existuje aj pravidlo, ako jesť jednotlivé trojuholníčky. Neexistuje, ale ak si v reštaurácii, mal by si aj na vopred rozkrájanú pizzu použiť príbor. Tak velia pravidlá etikety. Doma si potom pizzu pokojne zjedz rukami a pokojne ju drž za kôrku. Ideálne je, keď trojuholníček v polovici zlomíš, aby z neho jednotlivé ingrediencie nevypadli.

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie