fbpx

Prezident Pellegrini dostal košom. Spisovateľ Banáš ponuku poradcu napokon zdvorilo odmietol

Zľava: spisovateľ Jozef Banáš a prezident SR Peter Pellegrini. Foto: FB/Jozef Banáš, TASR

Spisovateľ Jozef Banáš sa napokon nestane poradcom prezidenta Petra Pellegriniho. Hlava štátu oslovila Banáša ešte v júni. Chcel, aby bol jeho poradcom v oblasti médií a kultúry.

Spisovateľ Jozef Banáš potvrdil, že členom tímu Petra Pellegriniho napokon nebude. „Ponuku pána prezidenta som zdvorilo odmietol,“ povedal pre Aktuality. Svoje dôvody mu vraj vysvetlil a Pellegrini ich akceptoval.

Na otázku, prečo prehodnotil ponuku najvyššieho ústavného činiteľa, Banáš už nereagoval. Svoje dôvody vysvetlil v rozhovore pre portál Odznova. Spisovateľ a bývalý politik tvrdí, že s Pellegriniho návrhom pôvodne súhlasil. Ponuka ho oslovila a povedal si, že bude pre neho česť pre prezidenta pracovať. Neskôr ale svoj postoj prehodnotil.

„Ale potom, keď človek nad tým premýšľa, tak keď som začal rozmieňať túto jeho ponuku na drobné, tak si hovorím – dočerta, veď ty máš pomaly 76 rokov,“ hovoril Banáš. Druhý dôvod podľa spisovateľa súvisí s jeho „kontroverznosťou“.

„V zásadných názoroch a otázkach sa s prezidentom zhodneme, nuž len viete, už keď ste raz v politike, ste poradca prezidenta, musíte byť to, čomu sa hovorí politická korektnosť. Už nemôžete tak otvorene hovoriť, čo si myslíte,“ vysvetlil Banáš. Dodáva, že si chce aj naďalej zachovať svoju slobodu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie