fbpx

Tragédia na dovolenke vo Francúzsku: Dcéry vodným skútrom zabili matku, incident vyšetrujú úrady

Rodina si počas dovolenky vo Francúzsku prenajala dva vodné skútre. Na jednom išla žena so svojím o rok starším partnerom, na druhom jej šestnásťročné dvojčatá. Zdroj: Reprofoto/ Daily Mail

V Arcachonskom zálive vo Francúzsku došlo k tragédii. Štyridsaťsedemročná žena prišla o život po tom, čo bola pri jazde na vodnom skútri zrazená svojimi šestnásťročnými dcérami, informoval denník The Mirror.

Rodina si počas dovolenky vo Francúzsku prenajala dva vodné skútre. Na jednom išla žena so svojím o rok starším partnerom, na druhom jej šestnásťročné dvojčatá. Celú dobu jazdili pod dohľadom inštruktora, ale ani ten nedokázal nárazu do druhého skútra zabrániť, uviedol denník The Mirror.

Po strete skútrov boli všetky osoby vymrštené do vody a nastal chaos.

Žena utrpela ťažké poranenia hlavy a aj keď bola okamžite prevezená vrtuľníkom do nemocnice v Bordeaux, o niekoľko hodín neskôr zomrela.

Jej partner a dcéry utrpeli ľahké zranenia, ale boli hospitalizovaní kvôli šoku, informuje denník Daily Mail.

Podľa francúzskych zákonov musí byť obsluhe vodného skútra aspoň 16 rokov a musí mať vodácku licenciu, alebo byť pod dohľadom kvalifikovaného inštruktora. Dievčatá tieto podmienky spĺňali.

Francúzske úrady začali vyšetrovanie, aby zistili presné okolnosti nehody. Predbežné správy naznačujú, že išlo o nešťastnú náhodu bez akéhokoľvek cudzieho zavinenia. Úrady tiež skúmajú, či boli dodržané všetky bezpečnostné opatrenia a či neboli porušené pravidlá pre prevádzkovanie vodných skútrov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie