fbpx

Covid opäť na vzostupe: Nový variant ohrozuje letné mesiace a Olympiádu

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/engin akyurt, Raymond Zhu

Covid-19 opäť rastie, pričom letná vlna zasiahla 40 olympionikov, varuje Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Podľa vysokej predstaviteľky WHO sa počet pozitívnych prípadov Covidu v 84 krajinách zvyšuje, pričom vírus sa šíri nezvyčajne vysoko, najmä kvôli letným mesiacom. Píše o tom independent.co.uk.

Dr. Maria Van Kerkhove, technická konzultantka WHO, v pondelok v Ženeve uviedla, že údaje zo systému sentinelového sledovania v 84 krajinách ukazujú nárast pozitívnych testov na SARS-CoV-2. Celkovo je miera pozitivity nad 10 %, pričom v Európe je táto miera nad 20 %.

Nové vlny infekcií boli zaznamenané v Amerike, Európe a západnom Pacifiku. Najnovšie údaje z UK ukazujú 4,5 % nárast infekcií.
V posledných mesiacoch, bez ohľadu na ročné obdobie, mnoho krajín zaznamenalo nárast prípadov Covid-19, vrátane olympiády, kde bolo najmenej 40 športovcov pozitívnych, uviedla Dr. Van Kerkhove.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie