fbpx

Drobná krádež s veľkými následkami: Muž ukradol z kasičky na milodary zopár korún, hrozia mu roky za mrežami

Zdroj: Unsplash/Vladalek, Reprofoto/Novinky.cz

V Plzni si 45-ročný muž vyhliadol kasičku na milodary pri katedrále svätého Bartolomeja a odtiaľ vzal len 14 korún. Napriek tomu mu za tento čin hrozí až trojročné väzenie. Keďže ide o recidivistu, ktorý už bol za podobné prečiny v minulosti odsúdený, píšu české Novinky. 

Incident sa stal v pondelok. „Muž sa vlúpal do kasičky na milodary umiestnenej v exteriéri katedrály svätého Bartolomeja na námestí Republiky v Plzni a postupne odtiaľ vytiahol 14 korún,“ uviedla hovorkyňa polície Michaela Raindlová.

Kasička u plzeňskej katedrály má na sebe odkaz od plzeňského biskupa Tomáša Holuba: „Bůh Tě miluje… za všech okolností“.

Muž peniaze uložil do tašky na bicykli, ale jeho konanie si všimla prechádzajúca policajná hliadka. „Policajti ho vyzvali, aby preukázal svoju totožnosť a vykonali ďalšie úkony,“ pokračovala Raindlová. Následne zistili, že ide o recidivistu, ktorý bol už za majetkovú trestnú činnosť pravomocne odsúdený. „Ak sa mu preukáže vina, hrozí mu až trojročné väzenie,“ dodala hovorkyňa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie