fbpx

Líška napadla dvoch ľudí v Bobroveckej doline počas stanovania. Jednu osobu uhryzla do hlavy

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc

Líšky pravidelne navštevujú okolie Rainerovej chaty vo Vysokých Tatrách. Lákajú ich tam turisti, ktorých sa očividne neboja. Dokonca niektoré osoby nahlásili, že ich napadla líška. Informovala o tom Štátna veterinárna a potravinová správa na svojej webovej stránke.

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVSP) informuje o napadnutí líškou v lokalite Bobrovecká dolina. K útoku malo dôjsť počas stanovania dvoch ľudí, pričom jedna osoba utrpela zranenia.

Uhryznutie do hlavy a olízanie tváre v spánku

Dve osoby nahlásili útok ako „uhryznutie do hlavy a olízanie tváre v spánku.“ Počas ich pobytu sa v lokalite vyskytovalo viacero líšok, pohybovali sa medzi ľuďmi. „Stratili plachosť a napriek odháňaniu sa vracali do stanového tábora,“ píšu na svojej webovej stránke.

Líšky strácajú plachosť

ŠVSP upozorňuje, že sa líšky pri hľadaní potravy pohybujú na miestach, kde sa normálne nevyskytujú a strácajú plachosť: „Je preto dôležité zamedziť im prístup k potrave a zabezpečiť odpad tak, aby sa k nemu líšky a iné voľne žijúce zvieratá nedostali.“

Epizootologická situácia je na Slovensku aktuálne priaznivá, napriek tomu treba dbať na určité opatrenia. Voľne žijúce zvieratá by ste nemali kŕmiť a rovnako by ste sa k nim nemali približovať. Nespite mimo stanu či chatky.

Ak líšku či iné voľne žijúce zviera zahliadnete v obci, meste či rekreačných objektoch, nahláste to miestnej príslušnej regionálnej veterinárnej a potravinovej správe. V prípade kontaktu či poranenia takýmto zvieraťom vyhľadajte lekársku pomoc.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie