fbpx

Skupina Slovákov môže získať vyše 10-tisíc eur na nové auto. Zisti, či do nej patríš

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/John Vid, Benjamin Child

Vybraná skupina Slovákov má teraz možnosť požiadať o štedrý finančný príspevok na nákup nového auta, ktorý môže dosiahnuť až 13 277,58 eura. Tento benefit je určený pre občanov s preukazom ŤZP, teda pre osoby so zdravotne ťažkým postihnutím, informuje techbyte.sk. 

Bude vás zaujímať

Kúpa nového vozidla môže byť finančne náročná záležitosť, no pre mnohých ľudí so ŤZP je teraz dostupná pomoc od štátu. Príspevok má za cieľ uľahčiť mobilitu týchto osôb tým, že umožní úpravu vozidla podľa ich potrieb.

Finančný príspevok, ktorého výška môže byť až 13 277,58 eura, je určený na úpravu alebo kúpu nového vozidla. Presná výška príspevku závisí od hodnoty potrebných úprav a od príjmu žiadateľa.

Žiadosť o tento príspevok je možné podať písomne na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny podľa miesta trvalého pobytu žiadateľa, alebo online prostredníctvom formulára s elektronickým podpisom. V oboch prípadoch je potrebné odôvodniť nárok na príspevok.

Bude vás zaujímať

Aby bola žiadosť schválená, žiadateľ musí spĺňať určité podmienky. Medzi tie patrí napríklad nutnosť individuálnej prepravy, zamestnanie alebo poskytovanie sociálnej služby a využívanie vozidla najmenej dvakrát týždenne.

Podrobné podmienky a ďalšie informácie sú dostupné na webovej stránke rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny. Tento príspevok je možné použiť aj na vozidlá staršie ako päť rokov, ak príjem žiadateľa neprevyšuje 5-násobok životného minima a vozidlo bolo zakúpené pred vypracovaním komplexného posudku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie