fbpx

Medveď zranil turistu v známom slovenskom stredisku. Skončil v nemocnici s viacerými zraneniami (aktualizované)

Ilustračná fotografia (Zdroj: FREEPIK/wirestock)

Dnes v poludňajších hodinách zaútočil medveď na turistu v regióne Orava. Muža previezli do nemocnice s viacerými zraneniami. Po ošetrení ho prepustili domov. Zásahový tím pre medveďa hnedého spolu s políciou prehľadával okolie, ale medveďa sa nepodarilo nájsť. Informovala o tom polícia.

Informáciu priniesol portál zilinak.sk, pre ktorý Zásahový tím potvrdil útok medveďa. Turista sa mal pohybovať v okolí známeho strediska Oravice v okrese Tvrdošín. Podľa portálu údajne má ísť o poľského turistu, ktorému šelma zranila hornú aj dolnú končatinu.

Napadnutý má byť starší muž, ktorému zviera dohrýzlo ľavú nohu od chodidla až ku kolenu a poškriabalo ľavú ruku na predlaktí.

„Bol ošetrený záchrannou službou v Meander parku, následne bola privolaná rýchla zdravotná služba a bol prevezený do Hornooravskej nemocnice s poliklinikou Trstená,“ priblížilo stredisko pre portál.

„Potvrdiť môžeme len hlásenie o útoku v Oraviciach – 8 km od Oravíc. Momentálne prichádzame na miesto. Predpokladaný čas prešetrenia útoku, cca 2 hodiny.“ odpísali zo Zásahového tímu pre pre iStream.sk.

Útok potvrdila aj žilinská krajská policajná hovorkyňa Daniela Kocková. Stalo sa to na turistickom chodníku okolo 10.30 h. Ubezpečila, že bol vyrozumený aj zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý na mieste robí ďalšie opatrenia, píše TASR.

Zraneného turistu po ošetrení prepustili domov

„Po príchode policajnej hliadky na miesto bolo zistené, že medveď napadol 62-ročného muža na turistickom chodníku v Bobroveckej doline. So zranením dolnej a hornej končatiny ho previezli do nemocnice, ošetrili a prepustili do domáceho liečenia,“ konkretizovala hovorkyňa.

Polícia poskytla zásahovému tímu súčinnosť pri pátraní po medveďovi, ktorého sa nepodarilo nájsť. „Žiadame ľudí o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode,“ dodala Kocková.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie