fbpx

VIDEO: Klimatickí aktivisti sa opäť vyznamenali. Posprejovali Messiho luxusnú vilu na Ibize

Do dovolenkového domu futbalovej hviezdy Lionela Messiho na Ibize sa vlámali a vandalizovali klimatickí aktivisti. Pózovali aj s transparentom pri bazéne a futbalovom ihrisku, kde Messi a jeho rodina relaxujú na dovolenke na ostrove. Foto: reprofoto, X/@Allsportztv, @Geopoliticalkid

Do dovolenkového domu argentínskej futbalovej hviezdy Lionela Messiho na španielskom ostrove Ibiza sa vlámali a vandalizovali klimatickí aktivisti. Pózovali aj s transparentom pri bazéne a futbalovom ihrisku, kde Messi a jeho rodina relaxujú na dovolenke na ostrove.

Na fotografiách a videách, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami, je vidieť, ako vandali pózujú pri bazéne a pred futbalovou bránkou s transparentom s nápisom: „Pomôžte planéte. Jedzte bohatých. Zrušte políciu.“ Dom tiež poliali červenou a čiernou farbou v spreji, píše portál Daily Beast.

Členovia zverejnili videozáznam, na ktorom sú dve mladé ženy a so striekacími pištoľami ničia luxusnú vilu futbalovej hviezdy. Messi ju mal kúpiť v roku 2022 od švajčiarskeho podnikateľa za zhruba 11 miliónov eur.

Je pravdepodobné, že odstránenie škôd bude stáť tisíce. Podľa denníka The Sun Messi nebol na pozemku, keď sa incident odohral. „Pri tomto zbabelom a šialenom incidente stojím s Messiho rodinou,“ napísal argentínsky prezident.

Zodpovedná skupina, Futuro Vegetal, je „občianska neposlušnosť a kolektívna priama akcia bojujúca proti klimatickej kríze prijatím rastlinného agropotravinárskeho systému,“ uvádza sa na ich webovej stránke.

Video na ich Instagramovej stránke ukazuje, ako páchajú zločin. „Je pravda, že politiky sú písané a interpretované tak, aby slúžili tým, ktorí majú najviac, a priamo útočia na práva zvyšku populácie. Ale je to len 1 %,“ znie čiastočne titulok k videu.

Extrémistická skupina, ktorá minulý rok vandalizovala ústredia popredných španielskych politických strán a bánk, a zamerala sa aj na nočný klub Pacha na Ibize, sa na internete chválila škodami, ktoré spôsobila na majetku v Cala Tarida na západe Ibizy.

Messi sa zatiaľ k vlámaniu nevyjadril. Spolu s manželkou Antonelou a ich tromi deťmi boli často zachytení paparazzmi, ako si užívajú na obľúbenom turistickom mieste.

Messi strávil začiatok leta tým, že pomáhal Argentíne sláviť sa na Copa America. Bývalé eso PSG, ktoré hrá za Inter Miami, si momentálne dáva pauzu od domáceho futbalu po zranení členka vo finále Copa America. Messi je už dlho fanúšikom dovoleniek na ostrove, čo má od čias, keď hrával za Barcelonu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie