fbpx

Ministerstvo odporúča Slovákom NECESTOVAŤ do Libanonu či OPUSTIŤ krajinu

Ministerstvá odporúčajú svojim občanom opustiť Libanon kvôli eskalujúcemu konfliktu. Zdroj: TASR /AP

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR dôrazne odporúča slovenským občanom necestovať do Libanonu. Zároveň odporúča všetkým občanom SR opustiť krajinu z dôvodu nestabilnej bezpečnostnej situácie a možnosti ďalšieho zhoršenia regionálneho napätia. Rezort o tom informuje na svojom webe, píše TASR.

„Ozbrojený konflikt v prihraničných oblastiach s Izraelom môže vyvolať vlnu útokov voči nemoslimskému obyvateľstvu, ohrozujúci bezpečnosť a život občanov SR v krajine. V prípade zhoršenia bezpečnostnej situácie bude Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Bejrúte schopné poskytovať len obmedzené alebo žiadne služby a bude mať obmedzené možnosti poskytnúť pomoc v prípade núdze,“ poznamenalo ministerstvo.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva úradu Slovenskej republiky v Bejrúte +961 81 313 423 alebo MZVEZ SR na čísle +421 2 5978 5978.

Slovensko je ďalšou krajinou na svete, ktorá sa rozhodla vydať toto odporúčanie. Urobili tak už viaceré krajiny vrátane Francúzska, Veľkej Británie, alebo Českej Republiky, píše edition.cnn.com. Ministerstvá odporúčajú občanom aby zvážili, či je ich zotrvanie v Libanone potrebné.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie