fbpx

Reťazec Pepco sťahuje z predaja TENTO výrobok pre deti. Hrozí úraz elektrickým prúdom

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) informuje spotrebiteľov a stiahnutí potenciálne nebezpečného výrobku z trhu. Zdroj: FB/Pepco

Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že na trhu SR bol v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia, a je preto výrobkom nebezpečným. Informujú tvnoviny.sk.

SOI žiada, aby zákazníci výrobok vo vlastnom záujme prestali používať, pretože je nebezpečný. Jedná sa konkrétne o prenosné svietidlo PEPCO, model s číslom 336718. Krajina pôvodu svietidla je Poľsko.

Prenosné svietidlo s kameninovým podstavcom, ktoré obsahuje odnímateľné sklenené tienidlo vymeniteľného svetelného zdroja.

Na spodnej strane podstavca sa nachádza typový štítok s povinnými identifikačnými údajmi – obchodné meno výrobcu a jeho adresa, modelové označenie, označenie CE. Svietidlo nie je balené v žiadnom obale. K svietidlu je priložený písomný návod na použitie v slovenskom jazyku.

Hrozí nebezpečenstvo úrazu

SOI nariadila stiahnutie výrobku z trhu z dôvodu potenciálneho nebezpečenstva úrazu elektrickým prúdom.

„V dôsledku ostrých hrán v priestoroch na vodiče môže dôjsť k poškodeniu prívodného kábla predratím izolácie, čo môže mať za následok prístup k živým častiam,“ uvádza inšpekcia na webe.

Ak ste si svietidlo zakúpili, môžete ho vrátiť na predajni.

Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie