fbpx

POZOR, útočia otravné osy: Zatoč s nimi s domácimi pascami a vyskúšaj aj babské recepty

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash

Leto a teplé dni so sebou prinášajú okrem zábavy aj niektoré nepríjemnosti, ako je bodavý hmyz. Reč je najmä o osách, ktoré desia malé aj veľké. Ich žihadlo nie je nijako príjemné. Miesto vpichu opuchne, páli a svrbí. U alergikov to navyše môže znamenať vážny zdravotný problém. Poradíme, ako s dotieravým nebezpečným hmyzom zatočiť.

Osa, sršeň ani včela na teba nezaútočia len tak bez dôvodu. Väčšinou ich človek predtým musí rozbesniť zúfalým plákaním rukami alebo snahou niečím ich udrieť. Preto je oveľa lepšie nastražiť pasce, ktoré ich odpudzujú, alebo priamo likvidujú.

U všetkých podomácky vyrobených pascí platí, že sa osy dostanú dovnútra, ale von už nie. Nezabúdaj ale, že pasca potrebuje zhruba dvakrát do týždňa vyčistiť od mŕtvych ôs a ďalšieho hmyzu a naplniť novou sladkou šťavou, prezretým ovocím alebo pivom, píše Blesk. Ako si ich vyrobiť?

Pasca na osy z PET fľaše

Na výrobu účinného lapača bude stačiť obyčajná PET fľaša. Ostrými nožnicami alebo nožom fľašu zhruba v jednej tretine zhora prerež. Do spodnej časti nalej sladkú šťavu, vhodný je aj zvyšok malinovky, pivo alebo kúsky ovocia.

Potom vezmi odrezanú hornú časť fľaše a vlož ju do tej spodnej hrdlom smerom dole ku dnu fľaše. Oba kusy potom k sebe dobre pripevni širokou lepiacou páskou. Do horného okraja pasce nožom urob dva malé otvory, pretiahni povrázok na zavesenie a pasca je pripravená na použitie.

Pasca zo zaváraninovej fľaše

Ďalšiu jednoduchú pascu si môžeš vyrobiť zo zaváracieho pohára. Nezaberie ti to viac ako 5 minút. Budeš potrebovať nejakú väčšiu fľašu so skrutkovacím viečkom.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie