fbpx

Navštív najslnečnejší ostrov Európy. Očarí ťa teplom, chutným jedlom i skvelým vínom

Foto: visithvar.hr, tripadvisor.com

Cestovateľov uchvátilo najslnečnejšie miesto Európy, ktoré sa môže pochváliť nádhernými plážami, uznávanými vinicami, olivovými hájmi a sladkovodnými prameňmi. Ak stále rozmýšľaš, kde stráviť posledné týždne letných prázdnin, rozhodne sa vydaj na tento ostrov.

Hoci za letnými teplotami nemusíš vycestovať ani zo Slovenska, predsa len sa najslnečnejšie miesto Európy oplatí navštíviť. Postupne sa dostáva do centra pozornosti. Ostrov hodný pohľadnice je najviac chválený pre svoju nádhernú scenériu a eklektické atrakcie.

Slnečných lúčov si tu užiješ viac než dosť – priemerne viac ako 2 715 hodín slnečného svitu ročne – aj s ideálnymi teplotami presahujúcimi 30 °C, pokiaľ si milovník leta. Táto destinácia je povinnou návštevou pre tých, ktorí chcú zaručene užiť slnečné lúče, píše portál Mirror.

Chorvátsky ostrov Hvar, ktorý sa nachádza neďaleko dalmátskeho pobrežia, musí byť tvojou ďalšou zastávkou v zozname dovoleniek. S približne 276 500 prenocovaniami ročne je Hvar sotva skrytým klenotom – ale v porovnaní s preplnenými a maniakálnymi ulicami Dubrovníka na pevnine budeš mať pocit, že máš celé miesto len pre seba.

Terakotové strechy starého mesta, ktoré sú strážené hradbami z 13. storočia a pevnosťou na kopci, hladko prechádzajú do smaragdových vôd na jednej strane a do bujnej zelene na strane druhej. Hvar je prezývaný ako Ostrov vína, a to z dobrého dôvodu. Napriek svojej malej veľkosti poskytuje jej stabilná klíma dokonalú klímu pre celý rad pôvodných druhov hrozna.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie