fbpx

Nové informácie o mužovi, ktorý mieril na ministra vnútra atrapou zbrane. V minulosti bol odsúdený za zabitie

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Prešovský kraj, ISTOCK/nortonrsx

Mladík, ktorý sa predviedol s atrapou zbrane na jarmoku v Stropkove počas návštevy ministra vnútra, bol už v minulosti vo väzení. Odsedel si trest za zabitie 54-ročného muža. Na slobodu sa dostal pred dvomi rokmi.

Ako sme ťa už informovali, minulý týždeň v piatok mladíka na jarmoku v Stropkove zadržala ochranka ministra vnútra. So zbraňou v ruke mal mieriť do priestoru, kde sa pohyboval aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Neskôr sa ukázalo, že so zbraňou s ktorou mieril, bola atrapa. Polícia ho po zadržaní prepustila. Vyšetrovanie však pokračuj ďalej.

Odsedel si 2 roky vo väzení

Sudca ho poslal na 2-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Súdom mu bolo zároveň uložené psychiatrické liečenie ambulantnou formou. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

V stropkovskej ubytovni v máji 2020 vtedy 15-ročný chlapec na smrť dobil muža, ktorý tam dlhodobo býval. Rodičia synovu vinu odmietali.

„V uvedenom trestnom konaní bolo vo vzťahu k obvinenému rozhodnuté dňa 27. apríla 2021 trestným rozkazom. Odsúdený uložený nepodmienečný trest odňatia slobody v uvedenej veci vykonal v celom rozsahu k 29. máju 2022,“ uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

V zariadení pre výkon trestu mladistvých si odsedel dva roky a súdom mu bolo nariadené aj psychiatrické liečenie ambulantnou formou.

Vyšetrovanie pokračuje

Mladíka po zadržaní a vypočutí prepustili, ale policajti vo vyšetrovaní pokračujú. Začali trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu nebezpečného vyhrážania. Aktuálne zistenia nekomentovali.

„K prípadu v Stropkove nie je možné poskytnúť momentálne bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie ako aj na aktuálne vykonávané potrebné procesné úkony,“ informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Bleskovú reakciu ochranky ocenil aj bezpečnostný analytik a exriaditeľ Úradu na ochranu ústavných činiteľov Juraj Zábojník. „Osobná ochrana má len zlomky sekundy na rozhodovanie. Niekedy sa ľuďom čudujem. Tento 20-ročný chalan by už mohol mať rozum a vedieť, že v nadväznosti na atentát na premiéra Fica alebo incident s prezidentom Pellegrinim nejde o žarty a treba si dávať pozor,“ povedal bezpečnostný analytik s tým, že všetky náležitosti okolo tohto incidentu, „či bol blízko ministra, či mieril na neho alebo nie“ – sú predmetom vyšetrovania, čo potvrdila aj polícia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie