fbpx

Slovenský šampión zázrakom prežil nešťastný pád. Zachránili ho kamaráti a prilba

Ilustračná fotografia (Zdroj: TASR/Dnes 24)

Len o kúsok unikol smrti. Talentovaný slovenský športovec a majster sveta v cyklotriale Ján Kočiš bol po minulotýždňovom páde z bicykla v ohrození života.

Kočiša z trailparku v Žehre na Spiši odviezol vrtuľník. Ako informoval web tvnoviny.sk po páde skončil dolámaný a v bezvedomí. „Kamaráti, ktorí šli za mnou, ma našlo ležiaceho vedľa bicykla. Že som len chrčal a kopal nohami, takže som bol mimo,“ uviedol Kočiš z nemocničného lôžka.

„Jediné šťastie je, že ma našli. Ak by som bol sám, už by som určite nežil. Patrí im veľká vďaka,“ skonštatoval Kočiš. Slovenský športovec už absolvoval operáciu a o nehode vedia aj jeho najbližší. Hovoril o smole, ale aj o tom, že z istých zásad nezľavil. Bezpečnosť nikdy nepodceňuje.

V nemocnici leží už piaty deň. Práve v pondelok je to po prvýkrát, čo od osudného pádu o seba ako-tak vie. Keď mu kamaráti povedali, v akom stave ho našli, pochopil, že smrť bola nablízku. Zároveň cyklotrialový šampión vyzdvihol dôležitosť prilby, ktorá mu možno v konečnom dôsledku zachránila život.

Kočiša pozná slovenská športová komunita ako človeka, ktorý sa nebojí posúvať svoje hranice. 70 sekúnd balansoval na zábradlí na Lomnickom štíte, na bicykli preskočil 14 ľudí a získaval úspechy na mnohých medzinárodných podujatiach.

„Dúfam, že to nebude výstražný prst. Trochu sa obávam toho, že možno budem musieť spomaliť alebo zmenšiť skoky. Tiež nie som večne mladý a nesmrteľný,“ dodal Kočiš.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie