fbpx

Čo sa stane s tvojím telom, keď budeš jesť uhorku denne?

Uhorky podporujú zdravie čriev, krajšiu pokožku, posilňujú kosti a znižujú riziko srdcových chorôb. Zdroj: Freepik

Minimum kalórií, množstvo vitamínov a veľa vody – to je zloženie šalátovej uhorky, kráľovnej všetkých diét. Môžeš jej zjesť, koľko chceš a nepriberieš ani deko. A navyše je zdravá a skvelá na pleť! Informuje portál Cleveland Clinic.

Hydratuje telo zvonku aj zvnútra. Blahodárne pôsobí na zažívanie a pomáha v boji s nadbytočnými kilami. Detoxikuje organizmus a dodáva mu mnoho potrebných živín. Šalátová uhorka však neprospieva len vášmu zdraviu, ale aj kráse. Daj si napríklad diétny  thajský uhorkový šalát  a prečítaj si, čo všetko táto nenápadná zelenina dokáže.

Zlepší sa ti zdravie

Šalátová uhorka obsahuje vitamíny A, B a C a pýši sa aj dôležitými minerálmi, ako je draslík, vápnik, fosfor, železo a horčík. Zelené plody sú navyše z viac ako 90 percent tvorené vodou a vďaka tomu podporujú dostatočnú hydratáciu. Informuje web prezeny.cz.

Vitamín A je dôležitý pre zdravý zrak a dobrú imunitu – bojuje totiž s voľnými radikálmi.

Vitamín B je nevyhnutný pre energetický metabolizmus, činnosť nervovej sústavy a zdravej sliznice a pokožku. A céčko sa stará o zdravé cievy, pevné zuby a kosti.

Podporuje zdravie čriev

Voda v uhorkách prirodzene napomáha tráveniu – pomáha telu rozkladať potravu a vstrebávať živiny. Vláknina v uhorkách tiež udržuje hladký chod tým, že reguluje pohyb čriev, takže sa vyhneš zápche.

Nakladanie uhoriek môže ešte viac zvýšiť výhody pre tvoje črevá.

„Niektoré kyslé uhorky majú probiotické vlastnosti,“ hovorí Sommer.

„Keď sú fermentované, obsahujú dobré baktérie, ktoré zabraňujú rastu nezdravých baktérií vo vašom čreve.“

Takže zatiaľ čo diéta s vysokým obsahom uhoriek nie je skvelá pre tvoju hladinu sodíka, uhorka z času na čas môže urobiť dobré veci pre črevá.

Schudneš a budeš lepšie tráviť

Práve voda robí z uhorky kráľovnú diétneho jedálnička.

Obsahuje totiž viac ako 96% vody. Vysoký obsah tekutiny a úplné minimum energie (na 100 gramov iba cca 63 kJ) robí z chrumkavej pochúťky skvelú potravinu pre všetkých, ktorí sa snažia schudnúť.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie